China ar vrea ca laboratorul din Wuhan să primească Premiul Nobel pentru Medicină. Ce merite are Institutul considerat kilometrul zero al pandemiei

Zhao Lijian, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Ministerului de Externe de la Beijing, i-a criticat într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută pe oamenii care presupun că virusul care a cauzat pandemia de COVID-19 provine de la Institutul de Virusologie şi a respins ipoteza scăpării sale din laborator, transmite Hotnews.ro, care citează publicaţia americană.
„Secvenţa genetică a COVID-19 a fost identificată pentru prima dată de oamenii de ştiinţă chinezi, dar asta nu înseamnă că Wuhan este sursa coronavirusului şi nici nu poate fi dedus că acesta a fost creat de oamenii de ştiinţă chinezi” a afirmat acesta.
Acesta a adăugat ulterior că „echipa din Wuhan ar trebui să primească un Premiu Nobel pentru Medicină datorită cercetărilor lor cu privire la COVID-19 în loc să fie criticată”.
Ziarul Global Times controlat de autorităţile de la Beijing a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că laboratorul din Wuhan a fost nominalizat la câştigarea Premiului de Excelenţă în Ştiinţă şi Tehnologie acordat anual de către Academia de Ştiinţe a Chinei.

Lilieci vii, ţinuţi captivi în laboratorul din Wuhan

Deşi teoria scăpării coronavirusului din laborator a fost respinsă de numeroşi experţi la începutul pandemiei, aceasta a început să fie tot mai discutată după ce Wall Street Journal a dezvăluit un raport al serviciilor de informaţii care afirmă că 3 angajaţi ai Institutului de Virusologie din Wuhan au fost spitalizaţi cu simptome similare celor cauzate de coronavirus încă din toamna lui 2019.
La câteva zile după publicarea raportului de către jurnaliştii de la WSJ preşedintele american Joe Biden a cerut comunităţii de informaţii a SUA să demareze o nouă investigaţie privind originea SARS-CoV-2.
Suspiciunile au devenit şi mai puternice după ce la jumătatea lunii iunie Sky News Australia a publicat imagini video cu lilieci vii ţinuţi în cuşti la Institutul de Virusologie deşi atât autorităţile chineze cât şi misiunea OMS în China au respins că astfel de studii ar fi avut loc.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *