Cine ar fi crezut. Sorina Pintea și-a anulat demisia și este iarăși șefa Spitalului Județean din Baia Mare

Acuzată de mită și eliberată pentru a fi cercetată în libertate, după o telenovelă privind starea ei de sănătate și dificultățile de a suporta detenția, Sorina Pintea și-a retras demisia și este iarăși șefa Spitalului Județean din Baia Mare.

În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Județean Maramureș, înregistrată la registratura unității noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Pe perioada incapacității temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă astăzi de Sorina Pintea către structurile din subordinea spitalului.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, social-democratul Gabriel Zetea, care are sub tutelă Spitalul județean, a confirmat revenirea în funcție a Sorinei Pintea.

Nu a oferit nicio explicație pentru revenirea asupra demisiei”, a declarat Zetea pentru G4Media.ro.

Cu toate acestea, dacă demisia era înregistrată, aceasta nu ar mai fi putut să o retragă, semn că cineva a ajutat-o pe Sorina Pintea.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, acum manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Procurorii susțin că: ”În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus (n.red. manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare), ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect ”proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

https://www.stiridecluj.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *