Cine este noul ȘEF al Jandarmeriei Române: Ar fi fost la comanda instituției când au avut loc incidentele din 20 iunie

Ionuț Sindile a absolvit Academia de Poliție în 2000, iar până în 2004 a lucrat în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”. Următorii doi ani a lucrat în cadrul Direcției de Jandarmi a Capitalei. De asemenea, a avut mai multe misiuni internaționale în Kosovo și Georgia.

Din 2013 a fost comandat de batalion în Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”, iar între 2016 și 2017 a ocupat funcția de adjunct al directorului general pentru ordine publică din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

„Planificarea, organizarea , conducerea , coordonarea şi controlul activităţilor de gestionare a misiunilor de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice la nivelul municipiului Bucureşti”, erau atribuțiile sale în aceasta funcție.

În august 2017 a fost numit prim-adjunct al Inspectorului General și sef al Statului Major la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Potrivit G4media, Ionuț Sindile a fost la comanda Jandarmeriei pe 20 iunie când au avut loc incidentele din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari, perioadă în care șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, ar fi fost plecat din țară.

Sindile a fost împuternicit în funcție timp de 6 luni, după a doua împuternicire a lui Sebastian Cucoș a expirat iar președintele României a amânat avizarea lui pentru funcție până la finalul anchetei penale.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *