Cine sunt colaboratorii dovediți ai Securității care candidează la Alegerile Locale 2020. Traian Băsescu, în capul listei

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a transmis un comunicat prin care ne anunță care sunt foștii colaboratori ai Securități care ne cer voturile la alegerile locale de duminică, 27 septembrie. Unii au decizii definitive în instanță, alții sunt pe cale să primească ștampila oficială de turnător.

8 dintre candidații la alegrile locale au colaborat cu Securitatea

Așadar, cu ajutorul Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, s-a aflat că nu mai puțin de opt dintre candidații la alegerile locale au decizii în instanță de colaboratori ai securității. Dintre aceștia, cinci au decizii definitve ale instanțelor.

Lista dată publicității de CNSAS cu cei care au verdict de colaborator al Securității este deschisă de nimeni altul decât de fostul președinte Traian Băsescu, cel care candidează din partea PMP la Primăria Capitalei.

8 dintre candidatii la alegrile locale au colaborat cu Securitatea

8 dintre candidatii la alegrile locale au colaborat cu Securitatea

Lista este deschisă de fostul președinte Traian Băsescu, care se bate pentru funcția de primar al Capitalei

Verdictul CNSAS a fost confirmat pe fond de Curtea de Apel București, în prezent fiind în curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Traian Băsescu să candideze la alegerile locale din 27 septembrie. 

„Cu toate că s-au primit listele cu candidați de la Birourile Electorale Județene doar din 31 de județe, 22 de municipii reședințe de județ și din București, sectoarele 1, 4 și 5, instituția noastră a procesat cu prioritate datele privind candidații la funcțiile de președinte de consiliu județean, consilier județean și municipal, precum și pentru candidații la funcția de primar din orașele municipii reședințe de județ. Din datele celor 6.678 candidați transmise către instituția noastră până la 24 septembrie 2020, rezultă că 3.491 persoane nu sunt verificabile, fiind născute după 1973”, orecizează CNSAS.

Iată lista completă prezentată de CNSAS a candidaților care au colaborat cu Securitatea

  • Băsescu Traian – candidat pentru funcția de primar al Municipiul Bucureşti. Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.
  • Boros Ludovic – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Sălaj. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
  • Brie Adrian Florin – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Sălaj. Proces în curs de soluţionare la Curtea de Apel București.
  • Igreţ Ioan – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Arad. Proces câştigat definitiv de CNSAS.
  • Mărginean Ioan – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Mureş. Proces câştigat de CNSAS pe fond. În curs de soluţionare la Înalta Curte de Casație și Justiție.
  • Pleşu Constantin Corneliu – candidat pentru funcția de președinte al consiliului judeţean Vaslui. Proces câştigat definitiv de CNSAS. Publicat în Monitorul Oficial nr. 8/2007.
  • Stoian Marcel – candidat pentru funcția de consilier judeţean la Harghita. Proces câştigat definitiv de CNSAS. Publicat în Monitorul Oficial nr. 708/24.05.2017.
  • Tudor Dumitru – candidat pentru funcția de consilier local la primăria Apostolache, judeţul Prahova. Proces câştigat definitiv de CNSAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *