Ciolacu, despre certificatul verde la locul de muncă: Cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români

„Cred că certificatul verde în contextul european este o prioritate şi pentru români. Am vorbit cu Alexandru Rafila şi cu domnul Alfred Simonis, am văzut amendamentele propuse de domnul Cercel şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat ce şanse sunt ca certificatul verde să treacă, în contextul în care Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe.

Proiectul de lege privind obligativitatea Certificatului verde la locul de muncă va fi dezbătut în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor timp de două săptămâni, o perioadă în care PNL şi UDMR speră să contureze o majoritate parlamentară pentru a reuşi să-l adopte. Iniţiativa legislativă a picat la Senat, unde nu a întrunit voturile necesare. Camera Deputaţilor este for decizional. 

PSD şi AUR s-au opus introducerii certificatului verde la locul de muncă. Social-democraţii au transmis că susţin introducerea certificatului, însă cu anumite amendamente, care să pună accentul şi pe testarea oamenilor, nu doar pe vaccinare. 

 

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *