Ciolacu despre o moţiune de cenzură: Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, susţine că formaţiunea politică pe care o conduce a început negocierile cu parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), dar şi cu cei independenţi pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Marcel Ciolacu

Prezent într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, Ciolacu şi-a manifestat speranţa că UDMR şi celelalte minorităţi naţionale nu vor continua să susţină actualul guvern.

„Am început negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început cu formaţiunea AUR şi cu parlamentarii independenţi. Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult. Nu ştiu nici UDMR cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern”, a afirmat Ciolacu, scrie Agerpres.

Potrivit liderului PSD, formaţiunile aflate la guvernare, atât PNL, cât şi USR PLUS, sunt măcinate de dispute politice în interior şi că „acest guvern nu este eficient”.

„Ei au problema lor. Prioritar nu e să guverneze. În acest moment, Guvernul României nu e un monolit. Sunt trei guverne în interiorul Guvernului României. PNL are drumului lui şi au congresul lor şi atunci domnul Orban cu domnul Cîţu au bătălia lor. Ei nu ies nici cu reforme, cu nimic din ce au promis. Problema majoră sunt scaunele lor. La USR PLUS au aceeaşi problemă, au congres. Nu au timp de guvernare. Ei îşi văd de campaniile lor din interiorul partidului. Cum să funcţioneze un astfel de guvern?”, a adăugat Ciolacu.

Preşedintele social-democrat a acuzat coaliţia guvernare că este incapabilă să gestioneze pandemia COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *