Ciolacu: Închidem şcolile, dar ţinem alegerile – asta e România normală promisă de preşedinte

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut luni că autorităţile tratează cu „dublă măsură” criza sanitară, referindu-se astfel la închiderea şcolilor, precum şi la „dorinţa PNL şi a preşedintelui Iohannis de a ţine alegerile parlamentare”.

Marcel Ciolacu

„Atributul amânării alegerilor nu este al PSD. Eu continui, în virtutea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să am discuţii cu toţi liderii de partid. Toată lumea are aceeaşi îngrijorare, mai puţin PNL şi preşedintele României. După cum bine ştiţi, doresc neapărat să avem aceste alegeri. Eu am auzit o decizie a ministrului învăţământului, care este şi candidată din partea PNL, ca şcolile să se închidă în Bucureşti. Dacă această dublă măsură – închidem şcolile, dar ţinem alegerile – vi se pare una normală, asta este România normală promisă de preşedintele României în campania electorală. Noi aşteptăm promulgarea legii care dă Parlamentului atributul de a stabili data alegerilor”, a declarat Ciolacu într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD, scrie Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o emisiune televizată că, din punctul de vedere al Guvernului, data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este „data constituţională şi legală”, iar „fiecare zi în plus în care rămâne în funcţie acest Parlament este o zi pierdută pentru România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *