Cîţu: Nimeni nu-i opreşte pe cei de la PSD să susţină PNRR. Să nu politizăm acest program

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, cu privire la consensul naţional solicitat de PSD cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că nimeni nu-i opreşte pe social-democraţi să susţină PNRR şi a punctat că acest program nu ar trebui politizat.

„Nimeni nu-i opreşte pe cei de la PSD să susţină PNRR. PNRR, trebuie să înţelegem cu toţii, este un program al Guvernului, dar un program al Guvernului care se adresează tuturor românilor. Acolo sunt investiţii pentru toate comunităţile în care trăiesc românii, indiferent de culoarea politică. Nu ar trebui să politizăm acest program”, a spus Cîţu, la Guvern.

PSD a făcut un apel către toate formaţiunile politice parlamentare să iasă din logica „orgoliilor de partid” şi să colaboreze pentru realizarea unui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) „viabil”, care să fie aprobat la Bruxelles şi care să asigure absorbţia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

„Având în vedere situaţia critică în care a ajuns România după o nouă amânare la Bruxelles a PNRR, PSD face un apel către toate formaţiunile politice parlamentare să iasă din logica orgoliilor de partid şi să colaboreze pentru realizarea unui plan naţional viabil care să fie aprobat la Bruxelles şi care să asigure absorbţia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism”, a transmis PSD, printr-un comunicat, scrie Agerpres.

Social-democraţii propun ca imediat după sărbătorile de Paşte să fie organizată în Legislativ o dezbatere „amplă” pe acest subiect, la care să participe reprezentanţii Guvernului, senatorii şi deputaţii şi experţii tuturor partidelor parlamentare, asociaţiile administraţiilor locale, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, ONG-uri de profil, dar şi specialişti din mediul economic şi academic.

Totodată, PSD cere Guvernului să renunţe la atitudinea „arogantă” şi „auto-suficientă” pe care a manifestat-o în legătură cu PNRR până în prezent şi să accepte dialogul şi colaborarea cu toate forţele care pot contribui în sens pozitiv la realizarea acestui proiect naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *