Cladirile-simbol ale Bucureștiului, scoase la vânzare. Cât costă cinematograful Scala

Mai multe clădiri istorice simbol din București sunt de vânzare.

Vestitul cinematograf Scala, de exemplu, din centrul orașului, poate fi cumpărat cu 4 milioane de euro, iar pentru clădirea Ciclop, situată în apropiere, proprietarii mai vor 10 milioane de euro. Și Palatul BCR, aflat peste drum de Universitate, este de vânzare, dar prețul nu este public.

Blocul Scala, cu un cinematograf la parter, un monument istoric, a fost construit în 1935. Clădirea a fost proiectată de Rudolf Frankel, unul din arhitecţii Berlinului. Avea aer condiţionat în momentul inaugurării, ceea ce reprezenta o mare realizare pentru acele vremuri. În perioada comunistă Scala a devenit unul dintre principalele cinematografe din Bucureşti.

Ultimul film a fost proiectat în celebru cinematograf Scala în 2015. De atunci, clădirea a fost folosită doar pentru evenimente. De pildă a fost închiriată la un moment dat unui cult religios care și-a ținut slujbele aici.

Cinematograful a fost închis şi retrocedat proprietarilor, vechea familie Bragadiru, dar urmaşii nu au acum bani să-l restaureze şi consolideze, aşa că l-au scos la vânzare. Costă 4 milioane de euro, iar suma nu se negociază. Se vinde împreună sau separat cu clădirea Ciclop.

Yvette Fulicea, moştenitoare: “Prețul fix Ciclop 10 milioane, 4 milioane Scala. Au fost mai mulţi interesaţi. Din punctul meu de vedere este un anunţ pentru Primăria Capitalei.”

Primăria a purtat discuţii cu actualii proprietari ai clădirii pentru că, spera moştenitorii, cinematograful ar putea reînvia dacă ar fi preluat de statul roman. Deocamdată totul a rămas la nivel de discuţii.

Şi Clădirea Ciclop este închisă. Îşi aşteaptă cumpărătorul care ar putea să o consolideze.

Tot în centrul Capitalei este de vânzare o altă clădire emblematică pentru Bucureşti. Este vorba de palatul BCR de 4 etaje, 16.000 de metri pătraţi, un monument istoric aflat în Piaţa Universităţii nu are un preţ afişat. Surse din piaţa cred că ar putea să coste şi peste 20 de milioane de euro.

Mai ales că anumite clădiri istorice din apropiere au fost vândute şi transformate în hoteluri.

sursa :stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *