Conducerea Parlamentului: Rectificarea bugetară, trimisă la comisiile de specialitate

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis miercuri trimiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe.

Termenul până la care deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la acest act normativ este 9 septembrie, iar termenul până la care comisiile vor finaliza raportul este 10 septembrie, scrie Agerpres.

Marţi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că scopul principal al parlamentarilor social-democraţi este acela de a elimina articolul din OUG prin care pensiile „au fost diminuate cu 26%”.

„Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a spus Simonis, la sediul central al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *