Congres al AUR. George Simion, noul preşedinte al Alianţei. Cum va fi ales viitorul candidat al partidului la prezidenţiale

La congres au participat 867 de delegaţi cu drept de vot. Împotriva lui George Simion a candidat deputatul Dănuţ Aelenei.

UPDATE Delegaţii formaţiunii au votat ca viitorul candidat la alegerile prezidenţiale din 2024 să fie ales de toţi românii în luna mai, 2023. „Toţi românii vor fi aşteptaţi să îşi aleagă favoritul”, dintre cei care se vor înscrie, a explicat George Simion, arătând că „dezbaterile
prezidenţiale” vor începe din 16 mai anul acesta, iar viitorul candidat „nu
trebuie să fie neapărat membru de partid”. „Bineînţeles că ne-ar onora ca din
sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot
face”, a mai transmis liderul AUR. 
UPDATE George Simion a fost ales preşedinte unic al formaţiunii, cu 784 de voturi. Moţiunea contracandidatului său, Dănuţ Aelenei, a obţinut 38 de voturi. 
UPDATE Delegaţii prezenţi la Congresul extraordinar al AUR au aprobat fuziunea prin absorbţie a două partide locale, I.O.N. (Iniţiativa Otopeniul Nostru) şi A.N.A.(Acţiunea Naţională Alba). 

UPDATE În cadrul Congresului, formaţiunea va adopta două rezoluţii, ce privesc reîntregirea României, independenţa energetică a ţării şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei. În ceea ce priveşte independenţa energetică, membri AUR propun renegocierea de urgenţă a PNRR şi susţin că „instituţiile europene trebuie să regândească piaţa de energie pentru ca statele membre ale UE să nu mai poată fi şantajate de grupuri de interese externe, dar şi interne”. 
UPDATE Actualul copreşedinte al formaţiunii, George Simion, i-a îndemnat pe delegaţii prezenţi la Congres, în discursul său pentru prezentarea candidaturii, să nu-l voteze, argumentând că nu îşi doreşte ca partidul AUR să devină un „monstru” şi că a văzut cum dorinţa de putere schimbă oamenii, astfel că, fiecare membru trebuie să facă un pas în spate pentru a se întreba dacă este omul potrivit. Nu vreau eu să fiu candidatul AUR la prezidenţiale, pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul II. Împotriva candidatului sistemului. Vreau să mă asigur de faptul că vom trimite în turul II de alegeri pe omul care câştigă aceste alegeri”, a declarat George Simion. 
UPDATE Contracandidatul lui George Simion, deputatul Dănuţ Aelenei, a susţinut în cadrul Congresului că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului pentru a arăta electoratului AUR că formaţiunea respectă democraţia. „Am luat decizia de a candida din principiu, (…) Pentru a arăta faptul că AUR este un partid democratic, nu pentru a-l da jos pe George Simion care este de fapt locomotive acestui partid”, a transmis deputatul Dănuţ Aelenei. 
UPDATE Congresul a început. Evenimentul este transmis online. Deşi au invitat presa, aceasta a fost lăsată la uşă, fiind un Congres cu uşile închise. 
UPDATE În moţiunea „România bogată: creştină şi democrată”, iniţiatorii vorbesc despre resursele ţării, pledează pentru o „Românie suverană, creştină şi democrată”, fiind punctat faptul că există o luptă între „globalişti” şi „patrioţi”, „între popoare şi cei fără de Dumnezeu”.
Susţinătorii moţiunii lui George Simion au vorbit de drepturi „călcate în picioare” şi de faptul că s-ar pregăti instituirea unui regim „autoritar”. Din punct de vedere al relaţiilor externe, susţinătorii moţiunii Simion susţin apartanenţa la NATO şi subliniază beneficiile la aceasta, precum şi la Uniunea Europeană, dar în acelaşi timp ar vrea ca ţara noastră să fie membră a Grupului de la Vişegrad.
Potrivit unui comunicat al AUR, cele două moţiuni care vor fi susţinute de candidaţii la preşedinţia partidului AUR sunt  „România bogată: creştină şi democrată” a lui George Simion şi „Mai multă democraţie” a lui Dănuţ Aelenei. 
Echipa completă cu care candidează George Simion este: 
BIROUL NAŢIONAL DE CONDUCERE (BNC)
1. George-Nicolae Simion – Preşedinte
2. Claudiu-Richard Târziu – Preşedinte CNC
3. Sorin Lavric – Preşedinte Senat AUR
4. Marius-Dorin Lulea – Prim-vicepreşedinte
5. Cristian David – Secretar General
6. Daniel-Răzvan Biro – Secretar General-Adjunct
7. Ramona Lovin – Secretar General-Adjunct
8. Adrian-George Axinia – Vicepreşedinte
9. Dan Tanasă – Vicepreşedinte
10. Gianina Şerban – Vicepreşedinte
11. Raluca-Elena Amariei – Vicepreşedinte
12. Robert Alecu – Vicepreşedinte
13. Valeriu Munteanu – Vicepreşedinte
14. Ariadna-Elena Cîrligeanu – Membru
15. Darius Pop – Membru
16. Diana Enache – Membru
17. Lucian-Florin Puşcaşu – Membru 
18. Raluca-Maria Borta – Membru
19. Sorin-Titus Muncaciu – Membru
Echipa completă cu care candidează Dănuţ Aelenei:
BIROUL NAŢIONAL DE CONDUCERE (BNC)
1. Dănuţ Aelenei – Preşedinte
2. Andrei-Emil Dîrlău – Preşedinte CNC
3. Vasile Sârbu – Preşedinte Senat
4. Nicolae Roman – Secretar General
5. Ionuţ Neagu – Prim-vicepreşedinte
6. Alexandru-Şerban Bologa – Vicepreşedinte
7. Evdochia Aelenei – Preşedinte Organizaţia de Femei
8. Marius-Gabriel Voiculeţ – Preşedinte Organizaţia de Tineret
9. Andrei Cochior – Preşedinte Organizaţia de Pensionari
10. Adrian-Cătălin Popa – Preşedinte Organizaţia Diaspora

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *