Congres PSD pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidat la Preşedinţie

PSD se reuneşte sâmbătă într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

Congresul va avea loc la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza, iar la acesta vor participa mai puţin de o mie de delegaţi, scrie News.ro.

Pe 23 iulie, Comitetul Executiv al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale.

Comitetul Executiv s-a reunit şi vineri, cu o zi înaintea congresului, şedinţă în care s-a decis remanierea. Astfel, propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

De asemenea, s-a discutat despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi despre mobilizarea partidului, astfel încât să ia 25% din voturi.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a transmis vineri liderilor PSD că este convinsă că sâmbătă, Congresul partidului „va fi unul bun, ţinând cont că va fi ultimul”. Social-democraţii au fost puţin derutaţi de această frază a preşedintelui lor, dar i-au cerut să le dea o scrisoare şi o poză cu ea pentru a o distribui în campanie, mai ales la ţară. S-au oferit chiar să suporte ei costurile multiplicării acestei scrisori şi a fotografiei, potrivit Digi24.

„Este foarte important pentru noi să obţinem un scor bun. Scorul la prezidenţiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru.

Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru…

Este ultima carte a acestui partid. Trebuie să o jucăm bine.

Cred că putem să câştigăm aşa cum am câştigat de fiecare dată. Fără manifestări cu probleme. Să mergem printre oameni, şi acelaşi lucru îl voi face şi eu. Voi merge în piaţă, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am găsit un singur om care să spună de rău. Am stat în mijlocul oamenilor şi am făcut poze. Nicio reacţie negativă.

Să nu cădem în această plasă pe care ne-au pus-o – să nu mai ieşim pe stradă pentru că ne vor ataca. Nu e aşa. Că va fi unul, doi, trei, cinci, sunt puţini.

Eu cred că trebuie să facem o mobilizare exemplară. Nu vreau să cred în procente de 8% sau 10%. Nu există aşa ceva! „, le-a spus Dăncilă liderilo PSD, potrivit Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *