Consiliul Investitorilor Străini a donat 700.000 de lei către Crucea Roșie Română pentru dotarea cu ventilatoare și monitoare de terapie intensivă a spitalelor din țară

Consiliul Investitorilor Străini din România (FIC Romania) susține Crucea Roșie Română în lupta împotriva pandemiei Covid-19 și a donat 700 000 lei, bani ce au fost folosiți pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din linia întâi din țară, recomandate de către Ministerul Sănătății, arată un comunicat comun al FIC Romania și Crucea Roșie. Au fost cumpărate 3 ventilatoare și 7 monitoare pentru terapie intensivă, aparate ce vor ajunge în țară la începutul lunii iunie.

”Prin misiunea și acțiunile sale, FIC promovează dezvoltarea economică sustenabilă a României, solidaritatea și dialogul. Înțelegând că sănătatea oamenilor stă la baza oricărei dezvoltări, FIC a acționat în mod proactiv, prin implicarea membrilor săi în campania de donații care a făcut posibil acest rezultat. Vom fi în continuare prezenți în susținerea autorităților și mediului non-guvernamental în sprijinirea acestui efort colectiv. Totodată, apreciem că în astfel de momente, autoritățile publice, mediul de afaceri și societatea civilă dau dovadă de solidaritate și inițiativă, ceea ce indică progresul din societatea românească. Credem că acesta este aspectul pozitiv al crizei și oportunitatea pe care putem construi în viitor”, a declarat Ramona Jurubiță, președinte al Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

„Suntem recunoscători întregului mediu de afaceri, care a reacționat cu atât de multă deschidere la nevoile unei țări aflate în stare de urgență. Este un moment fără precedent, în care toate eforturile ce vin să ne susțină își găsesc ecou într-o mișcare de solidaritate cu impact pozitiv asupra diminuării efectelor acestei crize sanitare și umanitare deopotrivă”, a declarat și Ioan Silviu Lefter, Director General, Crucea Roșie Română.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) este asociația care-i aduce împreună pe cei mai importanți investitori cu capital străin din România, peste 120 dintre cele mai mari companii din țară cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie și care au o contribuție semnificativă la bugetul de stat. În cei peste 20 ani de la înființare organizației, companiile membre FIC au susținut întotdeauna importanța dialogului între comunitatea de afaceri și autorități.

Foto: FIC Romania și Crucea Roșie Română

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *