Coreea de Nord: Kim Jong Un anunță testarea unei arme noi

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat sâmbătă testarea unui ”lansator de rachete multiplu la scară largă”, a informat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACT, relatează AFP.

După test, Kim a declarat că acest sistem ”nou dezvoltat” este ”o mare armă” şi ş-a exprimat ”marea sa apreciere” faţă de oamenii de ştiinţă care au proiectat-o şi construit-o, a indicat ACTC.

Statul major interarme din Coreea de Sud a descris sâmbătă acest test nord-coreean ca şi pe cel cu două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

”Testul a arătat că toate detaliile tactice şi tehnologice ale sistemului au îndeplinit corect standardele care au fost stabilite”, potrivit ACTC.

Coreea de Nord trebuie să continue să consolideze dezvoltarea armelor ”pentru a combate cu hotărâre ameninţările militare şi presiunea crescândă din partea forţelor ostile”, a declarat Kim citat de ACTC.

Testul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate în august de Coreea de Nord pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi americane. Aceste manevre s-au încheiat recent.

Sursa:www.dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *