Corneliu Coposu: „Povestea cu teroriştii este o invenţie. În realitate, oamenii aceştia au avut cinismul să pună soldaţii să se împuşte reciproc“

În „Dialoguri cu Corneliu Coposu“, carte scrisă de Vartan Arachelian, regăsim amintirile Seniorului, din vremurile de demult, dar şi despre România anilor de după 1989.

Corneliu Coposu a fost întrebat de Arachelian şi despre Revoluţia din 1989. „Am văzut şi am asistat – nu pot să zic că am participat – la această revoltă populară care era aşa de pornită, încît cred că ar fi reuşit chiar dacă mitralierele ar fi secerat 50 000 de oameni. Revoluţia ar fi reuşit oricum, pentru că în faţa pornirii, plină de indignare, a opiniei publice, nici chiar mitralierele nu pot să reziste. S-a lansat lozinca că de cînd s-a inventat mitraliera, au dispărut revoluţiile. Nu-i adevărat. Dacă există o pornire nestăvilită împotriva unei nedreptăţi strigătoare la cer, chiar dacă 50 de rînduri cad secerate de mitralieră, pînă la urmă se termină încărcătura mitralierei şi valul de oameni protestatari copleşeşte pe asasini“.

Seniorul avea convingerea certă că a existat aici o revoluţie, care a fost confiscată apoi printr-o înscenare. „Acum, lumea din Apus afirmă că nici n-a existat o revoluţie, că a existat o lovitură de palat susţinută de ruşi. Lucru neadevărat. A existat o revoluţie. Această revoluţie a fost cîştigată de generaţia tînără, care adeterminat fuga dictatorului şi prăbuşirea comunismului.

Ce a urmat este o altă secvenţă. Ea a aparţinut grupului de veleitari care, pentru a-şi asigura şi consolida puterea, a montat această oribilă înscenare, adică pretinsa luptă cu teroriştii, care a costat atîtea vieţi. Povestea cu teroriştii este o invenţie, în realitate, oamenii aceştia au avut cinismul să pună armata să se împuşte reciproc pentru a crea impresia unei rezistenţe ceauşiste pe care ei, neocomuniştii, au lichidat-o. Prin această înscenare sîngeroasă au vrut să fie legitimaţi ca salvatori ai revoluţiei. O minciună comunistă, ca multe altele. O minciună criminală“, a spus Corneliu Coposu.
sursa:adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *