Cozi la un izvor cu apă “cu aur” din Bistrița-Năsăud. Lichidul ia drumul străinătății

Un izvor din localitatea Maieru, Bistriţa-Năsăud, a devenit brusc celebru, după ce i s-a dus vestea că apa ar conţine coloizi de aur şi argint.

 

Oamenii, veniţi de peste tot din ţară, stau la cozi uriaşe şi trimit sticle pline cu apă inclusiv rudelor din străinătate.

Apa cu aur, aşa cum îi spun localnicii, izvorăşte din Munţii Rodnei şi a ajuns până în mijlocul satului, după ce primăria a investit într-o staţie de captare .

Înarmaţi cu peturi, oameni de peste tot din ţară se adună la Maieru cu un singur scop – să le umple cu apă. O femeie a adunat zeci de litri care vor ajunge în Germania, la rude.

Femeie: “De când beau apă din asta se simt mai vioi, mai activi. Trimitem odată la o lună, două când avem transport.”

Iar drumul străinătăţii îl vor lua mulţi litri de apă. Oamenii se opresc special în zonă, mai ales că au auzit că poate fi miraculoasă pentru sănătate.

Femeie: “Suntem în concediu şi am zis să probăm apa de România, că e foarte bună. Am auzit că au foarte multe pH-uri sau cam aşa ceva şi e foarte bună pentru sănătate.”

Apă cu aur este de fapt o apă de izvor, care are un pH ridicat, este alcalină şi mereu îşi menţine temperature de 14 grade, atât iarna, cât şi vara.

Bărbat: “Am venit special pentru treaba asta. Încerc, să vedem, dacă o să mă simt mai bine, o să mai vin.”

Tânăr: ”Întâmplător am dat peste această cişmea extraordinară. Din ce am simţit pe propria piele şi pe propriul organism, apa e foarte bună.”

Până de curând, oamenii cărau kilometri întregi apa, direct din munţi. Însă primăria a decis să investească în echipamente care să aducă inzvorul mai aproape de localnici.

Vasile Borș, primar: “Am hotărât să aducem apa în centrul comunei vis a vis de primărie. În 2015 s-a deminstrat prin teste şi analize la institut şi de către ei de la direcţia sanitar veterinară că are calităţi deosebite.”

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *