Craiova: Magistrații îi permit Olguței Vasilescu să preia funcția de primar

La o lună și jumătate de când a fost votată, Lia Olguța Vasilescu își poate prelua, în sfârșit, mandatul. Judecătorii Curții de Apel au decis că nu este necesară strămutarea dosarului în care îi era contestată validarea.

Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, cererea craioveanului Petru Becheru privind strămutarea dosarului în care acesta a contestat validarea mandatului de primar al Craiovei obţinut de Olguţa Vasilescu în urma alegerilor din 27 septembrie, dosar care s-a judecat la Tribunalul Dolj.

Validarea fusese contestată în instanţă de craioveanul Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”.

Decizia Curţii de Apel Craiova pronunțată marți este definitivă. Ea vine după ce Tribunalul Dolj a respins, pe 4 noiembrie, apelul lui Petru Becheru prin care acesta a contestat validarea mandatului de primar al Olguţei Vasilescu, în contradictoriu cu Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Craiova. Tribunalul Dolj a considerat apelul ca fiind neîntemeiat, iar decizia este definitivă.

Potrivit biroului de presă al Primăriei Craiova, investirea Olguţei Vasilescu ca primar al Craiovei ar urma să se facă în această săptămână.

Lia Olguța Vasilescu a obținut 35% din voturile exprimate de craioveni la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *