Credincioșii ar putea circula în noaptea de Înviere până la ora 02:00 sau pe toată durata nopții

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții cultelor religioase la sediul Guvernului pentru a discuta despre Slujba de Înviere.

S-au luat în calcul mai multe variante în care credincioșii ar putea circula în noaptea de Înviere până la ora 02:00 sau chiar pe toată durata nopții, potrivit unor surse din partea Realitatea.net.

Slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, dar cu respectarea tuturor măsurilor sanitare, cum ar fi purtarea măștii și distanțarea fizică.

La întâlnire, au mai luat parte și secretarul de stat Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 Valeriu Gheorghiţă, dar și consilierul prezidenţial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale din Administraţia Prezidenţială, secretarul general al Guvernului Horaţiu Gorun şi secretarul general adjunct al Guvernului Mircea Abrudean, conform sursei citate.

Deciziile finale vor fi comunicate de către Patriarhia Română și autoritățile de stat

„Toate cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere.

Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, a anunțat Patriarhia Română.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *