Culoarea care nu este prezentă pe niciun steag al vreunei țări. Care este explicația
Culoarea care nu este pe niciun steag al vreunei țări. Puțini au observat faptul că în niciun stat nu este prezentă culoarea mov pe drapel. Și asta doar vizibil, pentru că în detalii se mai poate zări la anumite țări. De asemenea, această culoare nu a reprezentat vreodată vreun imperiu, regat sau orice altă civilizație. Totul are o explicație extrem de simplă.
Care este de fapt culoarea care nu este prezentă pe niciun steag al vreunei țări
Totodată, această culoare a fost asociată cu cei mai înstăriți nobili de pe pământ. Astfel, doar cei mai bogați își permiteau luxul să obțină vopseaua de culoare mov. Cel mai des întâlntă era la curțile regale din Egipt și Persia. De aceea, această culoare nu este prezentă pe niciun steag al vreunei țări.

Movul nu e regasit pe niciun steag
De asemenea, movul chiar simboliza spiritualitatea și sfințenia. Reprezentările zeilor antici erau colorate în violet (sau mov), tocmai pentru faptul că era extrem de inaccesibilă. De altfel, Elisabeta I, fiica lui Henric al VIII-lea a interzis populației să folosească culoarea mov. Doar nobilii și apropiații ei o puteau folosi.
Ce nu se știe despre culoarea mov
Violetul (sau movul) reprezintă culoarea persoanelor marcate de spiritualitate. Acestora le place să învețe din experiențe și să citească biografia marilor personalități. De asemenea, aceasta e culoarea hainelor purtate de cardinali. Totodată, mov este culoarea reprezentativă pentru zodia Fecioară.
Culoarea mov corespunde simbolurilor precum onoarea, demnitatea, respectul de sine, continuitatea și speranța.
De altfel, violetul calmează fricile și agresivitatea. Este foarte bună pentru dezintoxicarea organismului și întărește sistemul imunitar. Ajută chiar și la reglarea tensiunii arteriale. Este foarte benefică și pentru sistemul osos și nervos al organismului. Are efect purificator la nivel spiritual și fizic.
Violetul este simbolul tainei, a misterului și este asociată cu o gură de lumină care se închide și se stinge. Simbolizează chiar actul natural al masticației si al ingerării de alimente.
De altfel, movul reduce apetitul și echilibrează metabolismul corpului. Printre efectele la nivel psihologic ale culorii violet se numară stimularea creativității, a spiritualitatii și a compasiunii. De asemenea, această culoare aduce pacea și elimină șocurile, obsesiile, temerile și alte tulburări emoționale.
De altfel aceasta este supranumită “culoarea puterii” – puterea de a reuși, de a triumfa, dar și de a câștiga. Deși movul este una dintre cele mai populare culori, este și una dintre cele mai puțin apetisante, în special în ceea ce privește produsele alimentare sau mâncarea.