Cum a devenit un bărbat peste noapte al 5-lea cel mai bogat om din lume. Este peste Google și se apropie de Bill Gates

Cofondatorul Oracle, Larry Ellison, și-a văzut averea crescută cu aproape 16 miliarde de dolari peste noapte, după ce acțiunile companiei sale au avut a doua cea mai bună zi din ultimele două decenii. Ellison are acum o avere de 136,2 miliarde de dolari, ceea ce îl face al cincilea cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes. Vineri, el i-a depășit pe co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin.

Șeful Oracle are acum o avere incredibilă

Președintele Oracle, Larry Ellison, este cu aproape 16 miliarde de dolari mai bogat, trecând pe lângă co-fondatorii Google și îndreptându-se spre Bill Gates, de la Microsoft. Acțiunile companiei sale au crescut cu 16% în urma unui raport trimestrial de câștiguri mai bun decât se aștepta omul de afaceri. Ellison, cel mai mare acționar al companiei, cu 1,14 miliarde de acțiuni, are acum o avere de 136,2 miliarde de dolari.

Bărbatul este peste Google și se apropie de Bill Gates

Mitingul Oracle, al doilea cel mai mare din ultimii 20 de ani, a fost o mare binecuvântare pentru Ellison, care a co-fondat compania de software în 1977. Pe lista miliardarilor Forbes, acesta a trecut chiar înaintea lui Larry Page de la Google (126,3 miliarde de dolari) și Sergey Brin (121,7 miliarde de dolari), pe locul cinci. Bill Gates, a patra cea mai bogată persoană din lume, are o avere de 139,2 miliarde de dolari, la mică distanță de șeful Oracle.

Miliardarul a dat lovitura

Includerea lui Ellison în topul celor mai bogați oameni ai planetei este oarecum o surpriză, având în vedere că marile companii de tehnologie de ultimă generație, cum ar fi Google, Amazon și Facebook, au crescut mult mai rapid în ultimii ani, în timp ce Oracle a progresat mai slab. Însă compania deținută de Ellison dă semne de accelerare, iar cele mai recente îndrumări ale Oracle au depășit estimările, oferind investitorilor o încredere sporită că trecerea sa către cloud funcționează.

Dispută cu Goggle

Faptul că averea lui personală o depășește pe cea a fondatorilor Google este probabil o realizare deosebit de frumoasă pentru Ellison. În aprilie, Curtea Supremă a luat partea Google împotriva Oracle într-o dispută de lungă durată privind drepturile de autor asupra software-ului utilizat în sistemul de operare mobil Android. Cazul se referea la codul software pe care Google l-a folosit pentru a construi Android și a fost văzut ca o dispută de referință cu privire la tipurile de coduri protejate de legea americană a drepturilor de autor, scrie CNBC.

În plus, Oracle joacă un rol în infrastructura cloud, iar Google este una dintre companiile care se află în avans în ceea ce privește cota de piață. În 2018, șeful cloud al Google, Thomas Kurian, s-a alăturat companiei de internet de la Oracle, unde a petrecut mai bine de două decenii, ajungând să devină președinte al dezvoltării de produse.

Pariu cu Elon Musk

Larry Ellison, în vârstă de 77 de ani, și-a dobândit uriașa avere din Oracle, care s-a apreciat cu aproximativ 44 de miliarde de dolari în acest an, datorită câștigului de 59% din prețul acțiunilor companiei. Dar a făcut bani serioși și dintr-un pariu cu Elon Musk, în urmă cu trei ani.

Ellison a dezvăluit la sfârșitul anului 2018 că a cumpărat acțiuni de 1 miliard de dolari la Tesla. În ultimii trei ani, capitalizarea de piață a producătorilor de mașini electrice a crescut cu aproape 1.300%, iar acțiunile lui Ellison valorează acum 16 miliarde de dolari. Chiar și după o retragere recentă, Tesla a crescut cu 44% în acest an.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *