Cum se fac clătitele japoneze. Te vei îndrăgosti de la prima mușcătură

Clătitele japoneze sunt noua modă în România! Acest desert minunat poate ține loc și de mic dejun și se prepară foarte repede, la tigaie. Veți avea parte de un mic dejun cu adevărat pufos, iar prepararea lor nu e deloc complicată.

Iată cum se fac clătitele japoneze folosind cea mai simplă rețetă

Vestea bună este că nu trebuie să vă pricepeți foarte bine într-ale bucătăriei pentru a vă bucura de un desert sau un mic dejun copios. Ca și clătitele obișnuite, și clătitele japoneze se coc în tigaie.

Efectul însă, e remarcabil. Rezultă niște bucăți pufoase și ușoare, numai bune de savurat cu fructe, miere sau sirop de arțar, ori cu ce vă permite imaginația.

Cum se fac clatitele japoneze

Cum se fac clatitele japoneze

Ingrediente:

  • 2 gălbenușuri
  • 10 g zahăr
  • 40 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • 60 g făină
  • 2 / 3 linguriță praf de copt
  • 4 albușuri
  • 40 g zahăr

Preparare:

Pentru a avea pe masă clătite japoneze pufoase, avem nevoie în primul rând de două vase. Într-un vas vom pune albușurile, în altul vom pune gălbenușurile. Rețeta spune că vom bate cu mixerul gălbenușurile cu cele 10 g de zahăr, până ce zahărul se dizolvă și iese o compoziție omogenă.

Vom amesteca apoi laptele cu uleiul. Adăugăm în gălbenușuri compoziția din lapte și ulei, amestecând bine. Făina o amestecăm separat cu praful de copt, apoi o adăugăm câte puțin în compoziție.

Batem aproximativ 7 minute albușurile cu 40 gr de zahăr pînă obținem o spumă densă, cu o consistență de bezele. Când spuma e tare și stă țeapănă pe paletele mixerului, iar zahărul dizolvat, e gata. Puteți opta pentru zahăr pudră. Adăugăm în aluat câte puțin albușurile batute și amestecăm de sus în jos cu o spatulă, foarte încet, pentru a păstra compoziția aerată. După ce ați încorporat albușirile, aluatul e gata.

Se servescu cu fructe, sirop de arțar sau miere

Acum vom avea nevoie de o tigaie de bună calitate. Pentru prima oară o vom unge cu ulei. Cu o lingură  vom turna aluatul în tigaie. Va fi deajuns doar jumătate de lingură de aluat, pentru un preparat. Punem capacul. Focul trebuie să fie mic. Peste vreo 30 de secunde, peste clătite, mai adăugăm cite puțin aluat. Iarăși punem capacul.

Apoi iarăși repetăm acțiunea (în total turnăm aluatul de 3 ori). Când blinele s-au rumenit, le întoarcem. Clătitele japoneze sunt gata. Din această cantitate de aluat vom obține vreo 12 bucăți. Se servesc cu fructe, sirop de arțar sau miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *