Cum se folosește Zoom – ghid pentru elevi și părinți pentru școala online
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu din cauza numărului foarte mare de infectări cu noul coronavirus. Una dintre măsurile luate de autorități a fost să închidă școlile. Astfel că, elevii sunt nevoiți să învețe din nou de acasă. Pentru ca școala online să funcționeze ușor, s-a implementat un ghid pentru elevi și profesori, pentru a nu-i pune în dificultate. Este vorba despre aplicația Zoom, dezvoltată de o companie din China. Și la noi este folosită cu succes. Tot ce trebuie să faci, este să urmezi pașii simpli și să înveți rapid cum se folosește.
Aplicația Zoom are variante gratuite și variante plătite
Aplicația Zoom a câștigat o mare popularitate în perioada pandemiei de coronavirus. De asemenea, este folosită de milioane de oameni din întreaga lume. Aplicatia Zoom a fost lansata in 2011 si este evaluata la 29 de miliarde de dolari.
Tot mai mulți părinți și profesori au început să caute informații despre aplicația Zoom, odată ce Klaus Iohannis a anunțat că unitățile de învățământ vor rămâne închise. Această aplicație se folosește pentru școala online. Ce este, cât costă și cum se instalează această aplicație. Iată ce trebuie să șii despre Zoom.
Zoom permite organizarea de videoconferințe și ne ajută să comunicăm unii cu alții în timp real, fiecare din fața propriului său calculator. Puteți folosi aplicația pe smartphone, laptop sau tabletă.

Aplicația Zoom este la îndemâna oricui
Prin Zoom, puteți trimite unii altora mesaje, fotografii sau video-uri. De asemenea, elevii se pot vedea între ei într-o fereastră de tip chat. Pentru acest lucru activăm microfonul și camera video a dispozitivului nostru.
Zoom este și unul dintre cele mai folosite programe de către elevi și profesori, nevoiți să țină cursurile online.
Aplicația Zoom, varianta gratuită
Aplicația are patru versiuni:
– gratuită, varianta Basic, permite userului care deschide videoconferința (numit gazdă) să invite până la 100 de participanți. Trebuie să se țină cont că perioada pentru convorbire este limitată. Aici vorbim doar de 40 de minute. În cazul în care la discuții participă doar două persoane, cel care inițiază convorbirea și un singur invitat, atunci timpul este nelimitat.
Aplicația Zoom, variantele plătite
Există și variantele plătite ale aplicației Zoom. Astfel că:
-varianta Pro costă 14,99 dolari pe lună și permite participarea a 100 de invitați. Timpul pentru discuții este limitat la 24 de ore
– Varianta Business costă 19,99 dolari pe lună iar la discuție pot participa până la 300 de persoane.
– există și Abonamentul Enterprise, care costă tot 19,99 dolari pe lună, permite participarea la videoconferință unui număr de 500 de persoane și a unui număr de 50 de gazde.
Cum îți faci un cont pe Zoom
Pe siteul scoalapenet.ro vei găsi toate informațiile necesare pentru a-ți face un cont pe Zoom, dar și pentru a învăța cum să folosești aplicația.
Iată ce pași trebuie să parcurgă un profesor ca să țină o lecție online
Accesați, de pe calculator, pagina https://zoom.us/, iar apoi apăsați butonul “SIGN UP, IT’S FREE” din colț dreapta sus. Introduceți adresa de e-mail cu care doriți să creați contul Zoom și apăsați butonul “Sign Up”
Următorul pas este să apăsați butonul “Confirm” din pop-up-ul apărut și verificați inbox-ul adresei de e-mail introdusă.
După ce ați primit un e-mail de la Zoom cu subiectul “Please activate your Zoom account”, apăsați butonul “Activate Account” din mailul primit.
Completați câmpurile formularului astfel apărut:
-Prenume, Nume, o parolă pentru contul dumneavoastră și încă o dată aceeași parolă (pentru confirmare). După completare, apăsați butonul “Continue”
În fereastra nou apărută, apăsați butonul “Skip this step” dacă deocamdată nu doriți să recomandați platforma Zoom unui coleg.
În fereastra nou apărută, apăsați butonul “Go to My Account”.
Urmând acești pași, ajungeți în contul vostru Zoom.