Cum va fi susținut Bacalaureatul în 2020. Anisie: În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat luni că Bacalaureatul și evaluările elevilor vor fi făcute cu maximum 10 elevi în sălile de clasă, pentru a se respecta măsurile de distanțare socială. 

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății va elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a declarat Monica Anisie.

Astfel, Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul – în 22 iunie. O noutate este că bacul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale.

Ministrul a mai spus că va fi pus la dispoziția părinților, elevilor și profesorilor un tel verde pentru orice nelămurire.

„Toate măsurile luate de Ministerul Educației respectă recomandările medicilor specialiști, prin urmare, obiectivele pentru această perioadă sunt: încheierea cu bine a situației școlare, iar exmanele pentru elevi și profesori să se desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea. Dragi elevi, profesori și părinți, știu și înșeleg că e o perioadă extrem de dificilă, apreciez toate eforturile, mă bucur că suntem cu toții sănătoși și vă mulțumesc că ați continuat învățarea de acasă. Educația continuă în orice condiții”, a adăugat ministrul Educației.

Declarațiile ministrului au fost făcute după ce Klaus Iohannis a declarat anterior că s-a luat decizia ca școlile și grădinițele să nu fie deschise până în toamnă. Elevii vor învăța online, iar anul școlar va fi finalizat pe baza notelor obținute până acum. 

Redactor: G.C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *