Cum va fi vremea în week-end. Meteorologii anunţă temperaturi neobişnuite

Vineri prindem încă o zi însorită și caldă, însă prin est și sud-est ceața poate să dureze câteva ore și e posibil să burnițeze trecător.

Maximele depășesc 20 de grade aproape peste tot și ating 27 de grade prin vest și sud-vest.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan găsim soare și atmosferă plăcută după ce se risipește ceața matinală. Temperaturile cresc ușor și vor ajunge până la 22 de grade în zona Bărăganului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem aceeași situație: ceață persistentă în orele dimineții, poate și burniță, dar pe parcursul zilei se anunță soare și atmosferă plăcută. Temperaturile cresc chiar și cu 6 grade față de ziua trecută.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem o zi plăcută, însorită, însă și aici avem ceață densă în prima parte a zilei. Se face un pic mai cald și la amiază se vor înregistra 23 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, așteptăm o zi de toamnă blândă, cu mult soare și valori neobișnuit de mari pentru data din calendar.

În ținuturile vestice, vineri avem o zi plăcută, însorită. Izolat e posibil să apară ceața, iar după prânz se vor înregistra 26-27 de grade Celsius.

În ținuturile centrale, dimineața este rece mai ales în depresiuni, pe unde se semnalează ceață. Mai târziu, soarele va încălzi atmosfera și după prânz se vor atinge 24 de grade Celsius în vestul provinciei.


În sud-vestul țării
, urmează încă o zi cu atmosferă plăcută, iar la amiază se vor înregistra până la 27 de grade, valori ridicate pentru luna octombrie.

În regiunile sudice, așteptăm mult soare și vreme bună. În primele ore ale zilei, așteptăm ceața care poate fi mai persistentă, însă după ce se risipește va fi plăcut. După prânz, în termometre vor fi 24 de grade în Lunca Dunării!

În București, vineri avem puțină ceață în orele dimineții, apoi se înseninează și o să avem o amiază foarte plăcută, cu 22…23 de grade în termometre.

La munte, rămânem cu vremea caldă și frumoasă câteva zile bune. Vineri, cerul va fi mai mult senin, vântul va adia plăcut, iar maximele din stațiuni se vor apropia de 20 de grade.

 

Prognoza meteo pe următoarele 4 zile

Și sâmbătă dimineață avem ceață și multă umezeală prin Moldova, Dobrogea și Muntenia. După prânz, vremea frumoasă cuprinde toată țara și temperaturile ajung la valori ridicate pentru luna octombrie, mai ales în zona intracarpatică.

Duminică va fi neobișnuit de cald, în special în vest, sud-vest și centru. La începutul zilei, în est și sud-est revin condițiile de ceață, dar amiaza ne aduce soare și atmosferă plăcută peste tot.

Foarte cald va fi și la începutul săptămânii. În ținuturile estice, dimineața apare din nou ceața. În rest, avem vreme frumoasă, nori puțini și până la 27 de grade în termometre.

În București, sâmbătă va fi atmosferă apăsătoare și ceață la începutul zilei. Soare și vreme frumoasă după prânz.

Și duminică dimineața va fi cam înnorat și s-ar putea să apară ceața. Mai târziu, însă, prindem vreme foarte plăcută și se face mai cald. Maxima ajunge pe la 25 de grade.

Luni ne așteaptă încă o zi însorită, cu temperaturi foarte ridicate pentru acest moment al anului. Dimineață mai sunt ceva condiții de ceață, în special la marginea orașului.

La munte rămânem cu vremea caldă și frumoasă câteva zile bune.

Nici sâmbătă nu prea zărim norii și va fi mai cald decât în mod obișnuit.

Condiții meteo foarte bune avem și duminică: soare, atmosferă plăcută și temperaturi ridicate pentru luna octombrie.

Și luni prindem o zi frumoasă, cu temperaturi agreabile, cer senin și câțiva nori de vreme bună în zona Carpaților Orientali.

sursa :stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *