Cumpănașu demască blatul făcut de Statul Român cu companiile de telecomunicații: ‘Dacă această înțelegere nu ar fi existat, Alexandra trăia astăzi’

Alexandru Cumpănașu începe seria dezvăluirilor despre blaturile făcute de Statul Român cu diferitele companii, blaturi pe care populația țării le plătește cu viețile celor dragi. Alexandru Cumpănașu vorbeste despre un sistem de localizare rapidă cerut de Agenția pentru numărul de urgență 112, pe care ANCOM-ul a refuzat să-l implementeze, pentru a proteja companiile de telefonie mobilă din România să facă investiții suplimentare.

„Eu încă nu am discutat cu verii mei și nu vreau să fac asta acuma, însă mâine le voi propune o contraexpertiză și dacă vor fi de-acord o vom realiza undeva în străinătate, chiar dacă cei de la IML au cele mai bune aparate, pentru liniștea noastră sufletească trebuie să facem acest lucru. Despre Statul asta nemernic și nenorocit, care a ucis-o pe Alexandra am să vă spun un lucru dincolo de tot ceea ce s-a spus până acum și îi rog public pe cei responsabili să lămurească acest lucru mâine: Agenția Europeană pentru numărul 112 a cerut României implementarea AML, care presupune localizarea în 10 secunde a persoanei care o sunai, iar ANCOM-ul, instituție care trebuia să facă asta din 2010 nu a implementat această recomandare. Ulterior, Agenția pentru numărul 112 a sesizat Comisia Europeană și nici atunci Statul Român nu a implementat serviciul rapid de localizare. Practic, asta presupunea pentru companiile de telefonie mobilă costuri suplimentare de 28 de milioane de euro pentru fiecare companie, dacă acest sistem ar fi fost introdus. Îi rog pe cei de la STS să nu tacă, să spună adevărul în anchetă și să povestească cum au cerut implementarea sistemului care ar fi salvat-o pe Alexandra. Iar pe viitor, Statul asta să se gândească bine și să nu mai facă blaturi cu companiile de telefonie”, a explicat Alexandru Cumpănașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *