Curtea Constituțională a admis sesizarea ministrului Justiției

Curtea Constituțională a admis sesizarea ministrului Justiției, Tudorel Toader. CCR a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzului şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.

„Cu privire la calea de urmat şi la celelalte aspecte, le veţi primi imediat în comunicatul de presă, iar argumentele dezvoltate în decizie”, a precizat el.

Știre inițială: Zi decisivă pentru şefa DNA, în războiul dintre Ministerul Justiţiei şi Preşedinţie, declanşat cererea de revocare a acesteia.

Curtea Constituţională ar putea anunţa azi decizia în conflictul constituţional dintre Guvern şi Preşedinte, după refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader a susţinut în faţa judecătorilor că, prin refuzul de a o revoca pe şefa DNA, preşedintele a provocat un blocaj instituţional.

CCR ar putea să decidă, prin votul celor mai mulţi dintre judecătorii constituţionali, că preşedintele este obligat să accepte revocarea procurorului şef al DNA.

Curtea Constituţională va anunţa astăzi cine are dreptate în cazul revocării Laurei Codruţa kovesi. Judecătorii au amânat pronunţarea, după ce au ascultat punctele de vedere ale ministrului justiţiei şi ale Administraţiei Prezidenţiale. Tudorel Toader le-a spus că prin refuzul de a o revoca pe şefa DNA, preşedintele a provocat un blocaj instituţional.

sursa: www.antena3.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *