Dacian Cioloș, scos vinovat pentru fărădelegile clanurilor interlope. Cum a fost posibil

Scandal în lumea politică! Traian Băsescu cere demisia lui Dacian Cioloș, pentru care-l scoate vinovat pentru fărădelegile clanurilor interlope. Ce a declarat fostul președinte al României?

Traian Băsescu: „Eu îi cer demisia lui Cioloş din politică!”

Fostul președinte al României a fost întrebat cum vede faptul că Dan Barna şi Dacian Cioloş îi cer demisia Monicăi Anisie din Ministerul Educaţiei.

„Eu îi cer demisia lui Cioloş din politică pentru modul în care a desfiinţat <<Doi şi un sfert>> şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap peste tot în ţara asta. Ce demisie să mai ceri şi cine să vină, că ăştia guvernează cu linia a cincea din partid, pentru că primele patru s-au dus”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă, susținută la sediul PMP.

Dacian Cioloș, scos vinovat pentru fărădelegile clanurilor interlope. Cum a fost posibil

Dacian Cioloș, scos vinovat pentru fărădelegile clanurilor interlope. Cum a fost posibil

Dacian Cioloş a afirmat că Monica Anisie ar trebui să demisioneze urgent de la Educație, pentru că instituţia pe care o conduce „scârțâie”: „După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite»”, a adăugat Cioloş.

Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare.”, a postat Dacian Cioloş pe o faimoasă rețea de socializare.

Ironii fine! Fostul premier tehnocrat a adus aminte de celebrul incident cu nevoia de „pepsiglas” pentru a îi proteja pe copiii care merg la şcoală. Remarca face referire la confuzia Monicăi Anisie, gândindu-se, de fapt, la cuvântul „plexiglas.” Acestea sunt plăci transparente de polimetacrilat de metil, folosite ca despărțitoare de spațiu.

Ce spune premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban i-a transmis fostului prim-ministru al României, Dacian Cioloş, să nu uite faptul că în urmă cu o săptămână ruga Guvernul să nu politizeze subiectul privind începerea anului şcolar.

De asemenea, tot Ludovic Orban a precizat, duminică, la Călărași, că cererea lui Dacian Cioloș de demitere a ministrului Educației este un demers politic. „Actualii (directori de școli – n.r.) au dat concursuri în timpul guvernării Cioloș. Ni se cerea să nu politizăm deschiderea școlii, dar să ceri acum demisia ministrului Educației ar însemna politizare. Doamna Anisie a fost secretar de stat pe timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună, acum nu mai e?”, spune Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *