Dăncilă îi dă întrebările lui Iohannis pentru dezbatere

Viorica Dăncilă a transmis ce întrebări vrea să-i adreseze lui Klaus Iohannis la dezbaterea pe care acesta a refuzat-o.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a susținut o declaraţie de presă miercuri, 13 noiembrie 2019, începând cu ora 20.00, la sediul central al PSD. Viorica Dăncilă a reiterat, după refuzul lui Klaus Iohannis de a purta o dezbatere publică, că o confruntare de programe între candidații la alegerile prezidențiale este absolut necesară, catalogând conferința de presă „un moment de o aroganță monstruoasă”.

Dăncilă, întrebări pentru Iohannis

„Îl aștept să găsească înțelepciunea și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită. (…) Îmi doresc să vină la o dezbatere în fața tuturor românilor. Pentru că bănuiesc că teama e motivul refuzului de până acum, îi voi da un mic sprijin și îi voi da de acum subiectele, să aibă suficient timp să pregătească răspunsuri mai pertinente și mai consistente decât celebrul ghinion.

Iată subiectele:

Ați promis în campania din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români?

Cum v-ați făcut datoria de președinte pentru care v-au ales și plătit cetățenii dacă în timpul mandatului ați stat mai mult în vacanță decât la muncă?

Credeți că meritați voturile românilor pentru al doilea mandat la care vă dă dreptul tocmai Constituția României?

Ați făcut promisiuni, de exemplu ridicarea vizelor pentru SUA. Dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și trei poze. E normal să nu vă respectați în cinci ani angajamentele și să cereți cu seninătate un al doilea mandat?

(…) De ce ați luat în derâdere Pactul național?

Domnule Iohannis, paote ne spuneți adevăratul motiv al refuzului de a participa la o dezbatere cu mine? Este disprețul față de români? Există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere.

De ce nu ați acordat niciun interviu în campanie? Credeți că nu aveți de dat niciun răspuns la întrebările românilor?

Chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care îl purtați?”, a transmis Viorica Dăncilă.

Reacția candidatului PSD la alegerile prezidențiale vine după ce Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă. De asemenea, a mai spus că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie.

sursa:dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *