De când intră în vigoare noile restricții! Nu mai avem voie să ieșim din case după ora 22:00

Guvernul României a prelungit miercuri starea de alertă și a venit cu noi restricții impuse populației pentru stoparea răspândirii infecției de coronavirus. Este foarte important de menționat că noile restricții intră în vigoare începând de duminică, 14 aprilie!

Iată de când intră în vigoare noile restricții

Așadar starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, iar pe lângă aceasta, românii au aflat că nu vor mai avea voie să iasă din case după ora 22:00, față de ora 23:00, cum era până acum. Se va mai ieși din case doar cu un motiv foarte întemeiat și declarație pe proprie răspundere. Interdicţia este valabilă în intervalul orar 22.00 – 05.00.

Tot începând de duminică, 14 aprilie, s-a limitat gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile de cazare dispuse în
următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; dar şi în Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

Iata de cand intra in vigoare noile restrictii
Iata de cand intra in vigoare noile restrictii

Premierul îi arată cu degetul pe pasionații de munte

Măsurilevin după ce românii au început să se relaxeze prea devreme, după cum a constatat chiar premierul Florin Câțu. Acesta i-a mai acuzat pe românii care au mers în stațiunile montane că se numără printre cei vinovați de creșterea numărului de noi îmbolnăviri.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 4.964 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Astfel, bilanțul total al îmbolnăvirilor de Covid-19 urcă la 855.326 de persoane de la debutul pandemiei în România. Au fost înregistrate 79 de noi decese, bilanțul negru ajungând la 21.439 de victime în urma îmbolnăvirii de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *