Declarație revoltătoare a ministrului Sănătății: „80% din managementele spitalelor nu corespund”

Din postura de ministru al Sănătății, Nelu Tătaru susține că, în opinia sa, 80% dintre managerii spitalelor „nu corespund”.

Într-o dezbatere pe teme din domeniul sănătății ministrul Tătaru, cel care, prin funcția sa, gestionează destinele instituțiilor dedicate sănătății, a susținut că o opinie a sa din „primele luni de pandemie, că 80% dintre managementele spitalelor nu corespund” este valabilă și astăzi.

„Menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică. (…) Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o”, a declarat Nelu Tătaru.

Chiar dacă o astfel de situație ar fi reală și nu doar o opinie a ministrului, el este primul care ar trebui să găsească soluțiile de a remedia problemele. Cum nu a reușit să facă asta și, după propriile declarații, nici nu pare pe drumul cel bun, ministrul Tătaru este direct răspunzător.

El a adăugat că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie. „Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie”, consideră ministrul.

Nelu Tătaru a afirmat că a observat o „demotivare” a Direcţiilor de sănătate publică.

Continuă să citești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *