Demisii din PSD Constanța după stabilirea listei la alegerile parlamentare

Mai mulți membri de frunte din PSD Constanța au decis să părăsească partidul, după ce au fost definitivate listele pentru alegerile parlamentare. Printre cei care au făcut acest pas se numără primarul și viceprimarul în funcție.

Dumitru Barbu, viceprimarul în funcţie, a renunțat la carnetul de membru după ce, în urmă cu două zile, a demisionat din formaţiunea politică primarul în funcţie, Decebal Făgădău.

Conform Agerpres, surse din PSD Constanţa susţin că seria demisiilor ar putea continua, în contextul în care sunt nemulţumiri printre care cea privind felul în care au fost stabilite listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Babu şi-a prezentat demisia joi seară, după ce a avut loc Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa, în care s-a hotărât, cu unanimitate de voturi, numirea în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei municipale PSD Constanţa a lui Lucian Lungoci. Interimatul va fi asigurat până la organizarea alegerilor statutare în organizaţia politică.

Lista candidaţilor PSD Constanţa pentru Camera Deputaţilor îi are în frunte pe Horia Ţuţuianu, Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci și George Vişan, în vreme ce la Senat deschid  Felix Stroe și Liviu Brăiloiu.

Pe 21 octombrie, primarul în funcţie al Constanţei, social-democratul Decebal Făgădău, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Constanţa, care a pierdut alegerile locale în favoarea candidatului PNL, a demisionat din PSD după ce a aflat că a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, într-un dosar penal în care este acuzat de abuz în serviciu, alături de fostul primar Radu Mazăre şi alţi patru funcţionari ai administraţiei locale.

Făgădău a scris, pe pagina sa de Facebook, că a aflat din presă că DNA l-a trimis în judecată, veste pe care a primit-o în timp ce „îşi completa dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentul României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *