”Descopăr şi eu că a fost doar un fake news, poate fabricat la Bucureşti, dar Klaus Iohannis nu a contat deloc în acest joc”.

Știrea despre eventualitatea ca Iohannis să fie ales președinte al Consiliului European a fost dezbătută în toate mediile românești. Chiar președintele și premierul și-au spus opinia în această privință – conturând ideea că ar fi chiar o posibilitate reală.

De fapt, nimeni nu a prezentat ceva concret în acest sens, vreo declarație a vreunui șef de stat sau de guvern în acest sens, a unei oficialități europene. Știre a fost utilă ca vector de imagine mai ales pe plan intern – dar acum, din durele negocieri de la Bruxelles, vedem că știrea pare, mai curând, un zvon neconfirmat.

Un ”mare fake news”, spune celebra realizatoare TV Carmen Avram, proaspăt europarlamentar. ”Ce se întâmplă cu preşedintele României? Absolut nimic”.

”Nu se aude absolut nimic despre Klaus Iohannis, în aceste negocieri, nu contează absolut deloc, după cum nu a contat nici măcar în ceea ce se spunea că va fi la Preşedinţia Consiliului European”, spune Carmen Avram, subliniind: ”Nu a existat!”.

Deci, avem de-a face cu un zvon cu scop electorat, creat de mașinăria din România? În intervenția sa de la Antena 3, Carmen Avram spune clar:

”Descopăr şi eu că a fost doar un fake news, poate fabricat la Bucureşti, dar Klaus Iohannis nu a contat deloc în acest joc – NU a fost vorba ca el să fie preşedinte al Consiliului European”, a punctat Carmen Avram.

De altfel, celebra realizatoare explică sistemul, ca să nu ne mai amăgim: ”Fiecare negociază pentru ţara lui – şi pentru CV-ul propriu, în plan secund”.

”Atunci se fac jocurile între partidele politice din fiecare ţară membră”, spune Carmen Avram, dând un exemplu mult discutat: ”Premierul bulgar ştie să facă jocurile şi a fost impresionant modul în care a jucat pentru ţara lui. A spus ferm: „Vrem să ne primiţi în Schengen şi să ni se ridice MCV. Cine va face asta va avea sprijinul nostru””.

Fără alte comentarii – dar președintele și echipa sa ar trebui să prezinte repede o explicație: este Klaus Iohannis promotorul celui mai mare fake news.

Sursa:www.sputnik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *