BREAKING NEWS Desert perfect de vară. Rețetă de tort cu mousse de căpșuni și iaurt grecesc 20 iunie 2020 Niciun comentariu Vă propunem un desert perfect pentru vară. Tortul cu mousse de căpșuni și iaurt grecesc reprezintă un preparat ușor pentru zilele toride. Poate fi realizat cu succes și acasă. Desert perfect de vară. Rețetă de tort cu mousse de căpșuni și iaurt grecesc Dacă vă doriți un desert perfect și ușor de vară, acest tort cu mousse de căpșuni și iaurt grecesc reprezintă o soluție ideală. Chit că este o rețetă care necesită ceva mai multă atenție și timp petrecut în bucătărie, merită fiecare secundă. Aveți nevoie de câteva ingrediente, iar modul de preparare nu este unul prea complicat. Această rețetă delicioasă de vară poate fi preparată în aroximativ două ore. Tortul cu mousse de căpșuni și iaurt grecesc necesită un timp de preparare și gătire de aproximativ 2 ore jumătate Ingrediente pentru tort cu mousse de căpșuni și iaurt grecesc: pentru blat: făina – 150 grame zahăr – 100 grame unt – 70 grame 2 albușuri de ou lapte – 125 ml praf de copt – 1 linguriță esență de vanilie – 2 ml sare – un vârf de linguriță pentru mousse de căpșuni: căpșuni – 400 grame iaurt grecesc – 230 grame smântână lichidă – 300 grame gelatină – 3 foi zahăr – 100 grame pentru jeleul de căpșuni: gelatină – 2 foi apă – 50 ml zahăr – 50 grame căpșuni – 200 grame pentru sirop: apă – 100 ml zahăr – 50 grame pentru decor: căpșuni Mod de prepararare: pentru pregătirea blatului se amestecă făina cu praful de copt și sarea, după care se adaugă untul și se mixează până la obținerea unui amestec sfărâmicios. albușurile se bat până la obținerea unui amestec omogen și se adaugă esența de vanilie și în mod treptat și laptele se pregătește o tavă rotundă cu marginile detașabile și se acoperă baza tăvii cu hârtie de copt, iar marginile se ung cu ulei. se toarnă amestecul în tavă și se nivelează, după care se dă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 25 de minute și se testează cu scobitoarea. blatul se lasă la răcit complet. pentru mousse-ul de căpșuni cu iaurt grecesc se acoperă foile de gelatină și se lasă la hidratat, după care se pasează căpșunile într-un blender și se strecoară piureul pentru a nu rămâne semințe. se scurg foarte bine foile de gelatină, se storc de apă și se adaugă peste piureul de căpșuni și amestecul se încălzește pentru câteva secunde la cuptorul cu microunde. se mixează iaurtul grecesc cu zahăr și se adaugă piureul de căpșuni, după care se dă la răcit. se bate smântâna pentru frișcă până când devine tare, după care se adaugă peste amestecul de căpșuni și se amestecă ușor, până la obținerea unui mousse aerat. Se bagă la frigider. următorul pas este asamblarea tortului și potrivit găteșteușor.ro, cel mai bun mod de-a începe este cu prepararea siropului. Este necesară amestecarea zahărului cu apă, până când se dizolvă, după care se alege un platoul pe care se servește tortul. se unge cercul tăvii cu ulei și se acoperă cu fâșii de hârtie de copt pentru ca mousse-ul să nu se lipească de cerc. Se pune cercul pregătit pe platou și se pune în el blatul. se aranjează felii de căpșuni în interioul cercului și se însiropează blatul, după care se toarnă mousse-ul și se nivelează. se pune tortul la rece pentru aproximativ 6 ore până se întârește complet mousse-ul de căpșune cu iaurt grecesc. Se poate lăsa și la congelator pentru 2-3 ore. pentru jeleul de căpșuni se hidratează foile de gelatină și se acoperă, după care se pasează căpșuni la blender, se strecoară piureul și dacă e prea gros se mai adaugă apă. se adaugă foile bine stoarse de gelatină peste piureul de căpșuni și se încălzește acest mix la cuptorul cu microunde. amestecul se lasă la răcit complet și se toarnă mixul de jeleu peste mousse-ul întărit și se nivelează. tortul se pune la frigider pentru alte 3 ore până se întărește complet, se scoate cu grijă din cerc și se servește după gust.