Detalii șocante din ancheta obținerii ilegale a permiselor de portarmă ! Pentru cine ar fi intervenit prefectul de Caraș

Prefectul județului Caraș-Severin ar fi sunat polițiștii pentru a le cere să-i favorizeze doi apropiați, unul dintre ei fiind suspect de tăiere de material lemnos. Informația apare în referatul întocmit de procurorii DIICOT, obținut de mainnews.ro. În același document, anchetatorii arată cum ar fi ajuns la cursanții firmei implicate în dosar subiectele de la examen. Un fost cursant și-ar fi împușcat mortal, din greșeală, fratele. 

Procurorii antimafia cercetează felul în care, din 2017, gruparea ar fi ajutat persoane care voiau să obțină permis de portarmă sau care ar fi încălcat regimul armelor și munițiilor. În dosar a fost încătușat de anchetatori, printre alții, și șeful Serviciului Arme și Muniții din Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin. De altfel, DIICOT a descins chiar în sediul IPJ.

Pentru cine ar fi intervenit prefectul de Caraș

Prefectul județului Caraș-Severin a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT chiar în timpul mandatului. Matei Lupu, care a și demisionat între timp, este acuzat de abuz și instigare la abuz în serviciu.

În documentul obținut de mainnews.ro, procurorii susțin că, în august 2019, fostul șef al Prefecturii ar fi intervenit pentru a favoriza două persoane. El ar fi apelat în două rânduri ofițeri de poliție din IPJ Caraș-Severin, cărora le-ar fi cerut să intervină pentru cei doi apropiați.

,,La 12.08.2019 – ****, utilizator al postului tel. este contactat de două ori de LUPU MATEI – Prefectul Județeului Caraș-Severin, pentru convorbire pusă la dispoziție de ****, pentru favorizarea unui coleg de școală din Moldova Nouă prins că a pierdut o cantitate de muniție.

Având în vedere pasivitatea **** conform celor relatate (…) Prefectul LUPU MATEI apelează la RADU ȘTEFAN, membru al grupării, pentru aceleași probleme. RADU ȘTEFAN fără nicio ezitare, deși este în concediu, pune la dispoziție prefectului un om din Serviciul AESP pe care îl conduce, cerându-i polițistului S.P. să dea curs celor solicitate de prefect.

De asemenea, la data de 14.08.2019 – Prefectul LUPU MATEI folosindu-se de calitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu, însărcinat cu monitorizarea organelor abilitate în combaterea infracționalității în județ a intervenit la (…) al IPJ Caraș-Severin, persoană care răspundea de sectorul de activitate – ordine publică, solicitându-i acestuia să aibă o conduită contrară combaterii infracționalității, respectiv de a interveni în bunul mers al urmăririi penale și a proteja o persoană suspectă de tăiere de material lemnos”, susțin anchetatorii.

Matei Lupu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere.

Și-a împușcat mortal fratele

Anchetatorii aduc în atenția judecătorilor cazul unei persoane, fost cursant al firmei implicate în dosar, care și-ar fi ucis fratele, din greșeală.

,,Pericolul social concret este cu atât mai mare cu cât absolvenții cursului puteau solicita fie o armă neletală dar și o armă letală, iar utilizarea în mod neadecvat a unei asemenea arme poate provoca consecințe deosebit de grave pentru liniștea și ordinea publică dar și pentru siguranța personală a fiecărui cetățean ( cu titlul de exemplu menționăm împrejurarea în care un fost cursant, accidental, și-a împușcat mortal fratele la o partidă de vânătoare – în data de 15.08.2019 un fost cursant al SC (…) SRL – numitul **** și-a împușcat fratele minor – mortal, din greșeală la vânătoare”, susțin procurorii.

https://mainnews.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *