Diana Șoșoacă va contesta sancțiunea primită după scandalul din Parlament: “Deschide calea unei dictaturi”

Diana Șoșoacă este revoltată de decizia Biroului Permanent al Senatului, de a o sancționa cu un avertisment scris. ”Sancțiunea deschide calea unei dictaturi”, spune Diana Șoșoacă, după ce parlamentarii au hotărât să îi ia dreptul de a a mai reprezenta Senatul pentru trei luni, în urma constatării unor abateri de la regulamentul intern.

“E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi.”, spune Diana Șoșoacă.

Răspunsul Dianei Șoșoacă vine după ce, în urmă cu două zile, Biroul Permanent al Senatului, a decis să o sancționeze cu un avertisment scris. Președintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a anunțat că au fost constate 5 abateri de la prevederile regulamentului care justifică aplicarea acestei sancțiuni.

Acest episod, surprins la Comisia Juridică, unde senatoarea fusese chemată pentru a fi audiată, nu este singurul care a stârnit revolta parlamentarilor. Colegii de la Senat i-au atras atenția, în repetate rânduri, pentru discursul neadecvat din Parlament și pentru lipsa măștii de protecție. Tot din cauza măștii nu a fost lăsată, la acel moment, să intre în Comisie, conform Digi24.

Timp de trei luni Diana Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne. Senatoarea a primit luni un avertisment scris pentru comportamentul și limbajul agresiv pe care le-a avut în Parlament și pentru faptul că a refuzat să poarte mască într-o instituție publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *