Diaspora românească va vota pentru 2 zile la alegerile parlamentare

Românii din diaspora au la dispoziție două zile pentru a vota la alegerile parlamentare. Astfel, votul se va desfășura pe 2 zile, pe 5 și 6 decembrie, sâmbătă și duminică.

În plus de asta, anul acesta Guvernul pune la dispoziție mai multe secții de vot astfel încât aglomerația să fie evitată. Vor fi 748 de secții, cu 331 mai multe față de acum patru ani.

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă, la 16 noiembrie, propuneri pentru organizarea a 748 de secţii de votare în străinătate. Astăzi, AEP a emis hotărârea de aprobare a acestei propuneri. Este foarte important de subliniat că alegerile au loc în două zile, sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 decembrie, este pentru prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile. (…) Vreau să subliniez că propunerea de organizare a celor 748 de secţii de votare în străinătate este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice şi consulare a reprezentanţilor comunităţilor de cetăţeni români în afara ţării, iar în ce priveşte numărul de secţii vreau să remarc faptul că, faţă de alegerile parlamentare anterioare, din 2016, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta am propus organizarea a 331 de secţii în plus”, a declarat miercuri ministrul de Externe Bogdan Aurescu, la începutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *