Distincție unicat pentru actorul Florin Piersic. Cum arată diploma scrisă cu folie de aur şi decorată cu diamante, safire şi rubine

O distincţie aparte pentru actorul Florin Piersic, în semn de preţuire pentru întreaga sa activitate, intitulată “Diplomă de Excelenţă”, a fost scrisă cu folie de aur şi decorată cu diamante, safire şi rubine. Cea care a realizat acest lucru a fost Asociaţia Filatelică “Dunărea” Brăila, condusă de cunoscutul colecţionar Nelu Ivan.

Distincție unicat pentru actorul Florin Piersic

În plus, Nelu Ivan, deţinătorul uneia dintre cele mai impresionante colecţii filatelice din România, unde se află și celebrul timbru Mauritius estimat la peste 1 milion de euro, a mărturisit că are o profundă admiraţie pentru actorul Florin Piersic, despre care consideră că merită cu vârf și îndesat titlul de prinţ al artelor.

Diploma de Excelenţă este scrisă manual cu folie de aur. Pictura care îl înfăţişează pe Florin Piersic este realizată de Marian Gheorghe, pictor, jurnalist, poet şi colecţionar brăilean. Florin Piersic, care merită din plin titlul de prinţ al artei, poartă o coroană împodobită cu trei diamante şi un safir.

Tot în semn de preţuire pentru întreaga sa activitate şi de recunoaştere a faptului că este cavaler al artelor sunt înfăţişate două săbii încrucişate, ambele cu câte un rubin la capete. Este o diplomă absolut specială pentru maestrul Florin Piersic, pentru care am o mare admiraţie pentru întreaga sa activitate manifestată în film, teatru, muzică, dans şi poezie, a mărturisit Nelu Ivan, potrivit Agerpres.ro.

Distinctie unicat pentru actorul Florin Piersic
Nelu Ivan

Nelu Ivan nu-și ascunde admiraţia din tinereţe pentru actorul Florin Piersic, pe care chiar l-a întâlnit în Constanţa, în urmă cu mulţi ani, atunci când se turna filmul “Aventuri la Marea Neagră”. În plus, din motive financiare care nu au depins de el, Diploma de Excelenţă pentru actorul Florin Piersic a trebuit să fie realizată mult mai târziu decât era prevăzut.

Am întâmpinat multe probleme financiare de când am gândit acest proiect şi până astăzi. Iniţial, înmânarea Diplomei de Excelenţă era programată la Brăila, într-un context festiv, la care invitat special trebuia să fie actorul Florin Piersic. Festivitatea trebuia organizată cu ocazia acordării unor premii la un concurs de pictură organizat în semn de preţuire pentru Florin Piersic.

Din păcate am întâmpinat o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, sponsorii mei au început să dea faliment, timpul a trecut şi am amânat de trei ori festivitatea. Astăzi Diploma de Excelenţă pentru maestrul Florin Piersic este gata şi îmi doresc ca ea în posesia lui într-un context festiv, poate pe platoul unei televiziuni naţionale, aşa cum merită un actor de talia lui, a mai spus Nelu Ivan.

Nelu Ivan este preşedintele fondator al Asociaţiei Filatelice “Dunărea” Brăila, are vârsta de 75 de ani, iar de 44 de ani colecţionează timbre, medalii, bancnote, monede, cărţi rare, obiecte de artă, însă cea mai impresionantă colecţie a sa este cea filatelică, care conţine milioane de mărci poştale din toată lumea.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *