Doi studenți din China și-a cumpărat iPhone și s-au dus direct la tribunal după ce au deschis cutia. Pentru ce au dat Apple în judecată

Doi studenti din China au decis să dea Apple în judecată pentru că nu oferă un încărcator în cutia noilor sale telefoane. Studenții își comandaseră iPhone 12 Pro Max, un telefon care porneste de la un pret de peste 1.000 de euro, dar care nu oferă alte accesorii în afară de un cablu de încărcare în pachet.

Doi studenți chinezi a dat Apple în judecată. Nu au primit încărcătoare la telefoanele cumpărate. Ce despăgubiri cer

Doi studenți chinezi acuză compania Apple că declarațiile sale referitoare la reducerea impactului ecologic este fals, întrucât niciunul dintre încărcatoarele pe care le aveau deja nu erau compatibile cu cablul din pachet și sunt nevoiți să cumpere altele.

iPhone-urile sunt livrate fără încărcător încă de anul trecut, conform Shanghai Law Jurnal, citat de Phone Arena. De asemenea, unul dintre studenții care dă Apple în judecată spune ca nu a putut să își încarce deloc telefonul cumpărat în lipsa unui adaptor de priză.

Telefoanele respective sunt livrate fara incarcator in toata lumea
Telefoanele respective sunt livrate fara incarcator in toata lumea

Cum se apără compania Apple

Compania Apple se apară anunțând că aceasta este o practică comună acum pe piața de telefoane inteligente, întrucât și alte companii au început să scoată adaptorul de priză din cutia telefonului.

Pe de alta parte, cei doi studenți chinezi spun ca majoritatea producătorilor de telefoane din China oferă încărcatoare în cutia telefonului nou cumpărat sau oferă opțiunea de a primi un adaptor separat, înaintea achizitionării.

Ce motive mai invoacă studenții chinezi

Alte motive pentru care cei doi studenți acuză Apple că minte în legatură cu reducerea deșeurilor și protejarea mediului se regăsește și faptul că Apple încearcă să convingă utilizatorii să cumpere încărcatoare MagSafe, care funcționează pe tehnologie wireless.

Acestea din urmă sunt însă mai puțin eficiente din punct de vedere al consumului de energie decât încarcătoarele normale.

Daune morale de 15 dolari

Studenții chinezi vor astfel ca Apple să plătească cheltuielile de judecată, vor să li se dea câte un încărcător compatibil și mai solicită și plata a 100 yuan (15 dolari), suma reprezentând daune morale.

Astfel, se poate înțelege că nu ar fi vorba despre încercarea de a stoarce milioane de la companie, ci este vrobamai mult despre o lupta ideologică. Pe de altă parte, o decizie împotriva Apple în cazul studenților chinezi ar putea să creeze un precedent , astfel încât compania să ofere încărcătoare gratuite tuturor clienților din China.

UE face presiuni asupra Apple

”Acești doi studenți nu sunt singurii care s-au plâns de decizia Apple. Chiar și autorități din țări precum Brazilia și Franța au luat Apple în vizor. Franța chiar obligă compania să livreze telefoanele alături de căști cu fir.

Pe de altă parte, Uniunea Europeana pune presiuni asupra companiei să renunțe la port-ul de încărcare Lightning și să se alinieze la restul industriei, care a făcut deja tranziția la USB-C”, scrie orange.ro.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *