Doi Tineri, Cercetați Pentru Fraude Informatice. Cumpărau Produse De Lux Cu Bani Furați

Doi tineri sunt audiați, miercuri, la DIICOT Ploiești, fiind bănuiți că ar fi obținut fraudulos datele de conectare la serviciile de internet banking ale unor persoane. Astfel, ei au cumpărat de pe internet produse de lux, producând un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

Potrivit IJP Prahova, locuințele a doi tineri, concubini, bănuiți că ar fi accesat fraudulos conturile bancare ale unor victime, cauzându-le un prejudiciu de peste 230.000 de lei, au fost percheziționate, miercuri, de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Ploiești.

Trei percheziţii domiciliare au fost făcute, una pe raza municipiului București și două în județul Prahova.

„În urma perchezițiilor au fost ridicate 22 de telefoane mobile și cartele SIM, 16 sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor informatice, 15 ștampile și dispozitive de aplicare a timbrului sec, deținute fără drept, înscrisuri și 3.040 de euro”, arată Poliția Prahova.

Cei doi ar fi acționat în special în București și în județele Prahova și Cluj.

Tinerii ar fi obținut fraudulos datele de conectare la aplicațiile de internet banking, aparținând unor trei persoane vătămate.

Ulterior, le-ar fi utilizat pentru a se conecta online la conturile bancare ale acestora și ar fi efectuat mai multe transferuri ilicite, în valoare de 231.500 de lei.

„Pentru a nu fi depistați, cei doi ar fi identificat persoane care aveau postate spre vânzare, pe site-uri specializate, bunuri de lux, cu valoare mare. Sub pretextul că sunt adevărații titulari ai conturilor, ar fi efectuat transferurile financiare în conturile bancare aparținând vânzătorilor, primind în schimb bunurile”, mai arată IJP Prahova.

Cei doi au fost duși la sediul DIICOT Ploiești pentru audieri.

Sursa: News24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *