Dominic Fritz anunţă formarea unei comisii de experţi care va gestiona epidemia de COVID-19, la Timişoara

Primarul ales al municipiului Timișoara, Dominic Fritz, s-a întâlnit în ultimele zile cu specialiști din diferite domenii, cu care a discutat despre un plan de combatere a pandemiei de coronavirus, la nivelul orașului, printre care și o strategie de testare.

“Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timişoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, să discutăm o strategie de testare. Am stat de vorbă cu reprezentanţii Horetim, asociaţia patronală a domeniul hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor din Timişoara, şi sunt hotărât să găsim soluţii pentru ca această industrie să rămână în viaţă şi în această perioadă foarte complicată. De asemenea, m-am întâlnit şi cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, pentru a-l asigura că Primăria va susţine elevii timişoreni indiferent de scenariul epidemiologic”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Primarul ales a mai spus că după ce va fi învestit în funcția de primar al Timișoarei, va intra în funcțiune o comisie de experți din care va face parte, printre alții, și medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. 

“Imediat după învestirea în funcţia de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcţiune şi o comisie de experţi care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timişoara. Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei şi avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice şi pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitaţia mea să facă parte din comisie: conf. univ. dr. Emilian Popovici – vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; dr. Virgil Musta – şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş; conf. univ. dr. Bogdan Nadolu – sociolog; dr. Octavian Jurma – medic şi cercetător; dr. Val Mureşan – manager şi inginer. Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituţii, experţi, cetăţeni şi industrii putem controla epidemia în Timişoara şi că doar împreună putem identifica acele soluţii care să ne ţină sănătoşi şi ca societate”, a mai scris Fritz pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *