Donald Trump pus la zid de medici, după ce a sugerat injectarea dezinfectantului ca tratament împotriva Covid-19: ,,Nu ascultaţi sfaturi medicale venite de la Trump”

Donald Trump a sugerat să se cerceteze dacă coronavirusul ar putea fi tratat prin injectarea de dezinfectant în organism.

Totodată, Trump a mai propus și iradierea corpurilor pacienților cu lumină UV, idee care a fost respinsă în mod categoric de medici.

Un alt oficial a afirmat că lumina soarelui și dezinfectantul sunt cunoscute pentru eficiența cu care ucid infecția.

În timpul informării de joi de la Casa Albă, un oficial a prezentat rezultatele cercetărilor guvernului american care au indicat că coronavirusul pare să slăbească mai rapid atunci când este expus la soare și la căldură.

Studiul a mai arătat, de asemenea, că virusul ar putea fi uchis de înălbitor în cinci minute, în timp ce alcoolul izopropilic l-ar putea ucide și mai repede.

William Bryan, șeful interimar al Direcției de Știință și Tehnologie a Secției SUA, a prezentat concluziile la conferința de presă.

Ce a spus președintele Trump?

Chiar dacă William Bryans a spus că cercetarea ar trebui să fie tratată cu precauție, Donald Trump le-a sugerat să continuie în acest sens.

„Deci, să presupunem că aplicăm corpului ceva colosal – fie că sunt ultraviolete sau doar lumină foarte puternică – şi cred că aţi spus că nu a fost verificat, dar veţi testa”, a spus preşedintele către medicul Deborah Brix, coordonator la Casa Albă pentru răspunsul la coronavirus.

Donald Trump a continuat: „Apoi am spus, presupunând că lumina este adusă în interiorul corpului, ceea ce puteţi face fie prin piele sau în alt fel. Şi cred că aţi spus că veţi testa şi asta. Sună interesant”.

„Apoi văd că dezinfectantul îl distruge într-un minut. Un minut. Există vreo cale să putem face asta, prin injectare sau aproape o curăţare? Aşadar, ar fi interesant de verificat asta”.

Arătând spre propriul cap, Trump a adăugat:

„Nu sunt medic. Dar sunt o persoană care are un bun ştiţi voi ce”.

După ce a fost întrebată de către Trump dacă s-a gândit să folosească căldura și lumina ca tratament, Brix a răspuns:

„Nu ca tratament”, a spus Birx. „Sigur, febra este un lucru bun, când ai febră asta ajută corpul să răspundă. Dar nu am văzut căldură sau lumină”.

La final Trump a adăugat:

„Cred că este o chestie minunată de urmărit”.

Afirmațiile făcute de Trump nu au fost văzute cu ochi buni de comunitatea medicală

„Această idee de injectare sau ingerare de orice tip de produs de curăţare este iresponsabilă şi periculoasă. Este o metodă comună la care apelează oamenii când vor să se sinucidă”, a declarat pneumologul Vin Gupta pentru NBC News.

În timp ce Kashif Mahmood, medic în Charleston (Virginia de Vest), a postat pe Twitter:

„Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant în plămâni sau folosirea de raze UV pentru a trata Covid-19. Nu ascultaţi sfaturi medicale venite de la Trump”.

Iar John Balmes, pneumolog la Zuckerberg San Francisco General Hospital, a atras atenția că simpla inspirare de vapori de înălbitor poate cauza grave probleme de sănătate.

Desigur sugestiile făcute de Trump nu au rămas fără replică nici din partea lui Joe Biden care a scris pe Twitter:

„Raze UV? Injectare de dezinfectant? Iată o idee, domnule preşedinte: mai multe teste. Acum. Şi echipament de protecţie pentru adevăraţii profesioniști în medicină”.

Sursa: Știrile Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *