Dupa lungi discutii si proiecte lasate prin sertare, Regia Nationala a Padurilor ROMSILVA intra intr-un proces de reformare.

Primul pas: desfiintarea unor directii silvice dupa un sistem de gradare aflat in dezbatere de cateva luni si unde au existat presiuni si critici.
Azi in sedinta Consiliului de Administratie se discuta despre desfiintarea unor Directii Silvice. Directiile vizate sunt cele din judetele Bistrita Nasaud, Calarasi, Ialomita, Braila, Teleorman si Ilfov. Spiritele au fost atat de incinse, incat si ministrul Tanczos Barna a fost prezent la sediul central al RNP, in Lacul Tei.
Ramane de vazut daca reforma e de dragul reformei, sau chiar se doreste transformarea acestei regii intr-o unitate profitabila, cu un management viabil pe termen mediu si lung, cu mai putina politichie si mai multa silvicultura.
Spun asta in contextul ultimelor scandaluri privind unii directori de directii, mai mult sau mai putin incomozi, care au fost amenintati cu demiterile daca nu pupa cipicii politicienilor vremelnici.
Vorba lui Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale” (Andrei Ciurcanu ). Se pare că Direcția silvică Ilfov pentru care se propune desființarea va intra în componența direcției silvice Giurgiu
Altfel spus potrivit datelor de până acum de la Giurgiu se vor administra pădurile din București -Ilfov. Miza e una foarte mare. De aici dorința mare a lui Teodor Țigan și a altora de a- si planta favoriții si șmecherii precum Bicu Constantin si Raduta Cezar în Direcția Giurgiu … Nu avem nici o speranta că ministrul mediului dorește să intervină și să gonească hoții …este prea mic în jocul mare al hotiilor pe aici …si este așa de confortabil să nu faci nimic … pardon , doar să te apleci usooor de sale și sa pupi …inelul…Luați cu apă rece ,domn’ le ministru, să trăiți că bună și frumoasă e viața…funcția…funcție….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *