EDITORIAL – Ungaria provoaca Romania in debutul Anului Centenarului! Atacul asupra Ambasadei Romaniei de la Budapesta!

Organizatia extremista maghiara „64 de Comitate”, care actioneaza in Romania, dar si in Ungaria, a atacat ieri Ambasada Romaniei de la Budapesta, stema Romaniei fiind acoperita in mod ostentativ.

Actiunea nu putea avea loc fara complicitatea si instigarea guvernului lui Victor Orban dupa ce, in urma cu o zi, ministrul de externe maghiar – rastalmacind o declaratie a premierului Tudose (declaratie facuta in stilul deja cunoscut – de gang – inacceptabil) – a lansat un atac las la adresa Romaniei.

Ce este de facut? Eu cred ca ungurii trebuie ignorati. Acestia isi bazeaza actiunile diversioniste pe replicile romanilor, care, la randul lor devin pretexte de raspuns etc. In paralel, organizatiile extremiste maghiare trebuie desfiintate pe cale legala, iar activitatile lor interzise – fiind neconstitutionale: acesta este rolul Parchetului General (dar cum sa faca asa ceva Augustin Lazar, care are cu totul alte preocupari mentale – vorba lui Moromete?). De asemenea, SRI are datoria legala de a devoala si compromite liderii secesionisti si, in acelasi timp, a paraliza finantarile externe ale acestor grupari!

Dupa evenimentele din Catalunia, cu deznodamant necunoscut, sprijinul extern, pe care secesionistii maghiari din Romania s-au bazat timp de decenii, s-a naruit definitiv.

Din punct de vedere politic, este responsabilitatea Presedintelui Iohannis si a Premierului Tudose – cele doua autoritati in materie de politica externa -, sa apere demnitatea si imaginea Romaniei. Atata vreme cat aceste doua persoane, prin tacere sau vorbe proaste, il incurajeaza pe Victor Orban – un lider puternic la nivel european – sa umileasca Romania, acesta o va face si pe mai departe nestingherit!

AURELIAN PAVELESCU

Mulțumiri alese domnului Aurelian Pavelescu din partea publicației Reflectorul de Sud pentru materialul pe care ni l-a furnizat cu multă amabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *