Educația, la mâna lui Iohannis. Începe anul școlar fără ministru?

Șefa Executivului a transmis la Palatul Cotroceni propunerile de miniștri stabilite în Comitetul Executiv al PSD care a avut loc săptămâna trecută – printre ele și pe cea pentru învățământ, în persoana lui Șerban Valeca.

Viorica Dăncilă a precizat, ieri, că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis în care l-a informat despre faptul că a transmis propunerile de miniștri pentru Justiție, MAI, Educație, dar și pe cele de vicepremier către Cotroceni.

Premierul a explicat că, având în vedere blocajele anterioare puse de Iohannis, nu poate garanta faptul că propunerile transmise vor fi și acceptate.

”Nu pot să știu ce face domnul președinte Iohannis. Am avut destule blocaje din partea domniei sale, este posibil să avem blocaje și în continuare. Am discutat cu domnul președinte, l-am anunțat că am trimis propunerile către Cotroceni”, a precizat Dăncilă.

Reamintim că, vineri, în ședința CEx, senatorul PSD Șerban Valeca a fost propus să preia conducerea Ministerului Educației Naționale, în locul Ecaterinei Andronescu.

Iohannis poate semna decretul de numire al lui Valeca sau poate refuza propunerea.

Șerban Valeca este senator PSD, a fost ministru delegat pentru cercetare în Guvernul Năstase și, pentru scurt timp, în 2017, ministru al Cercetării și Inovării, în cabinetul Grindeanu și se află la al patru mandat de parlamentar.

Interimatul la Educație este asigurat de ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Dacă propunerea va fi respinsă de Iohannis, atunci noul an școlar va începe fără un ministru la învățământ, ceea ce ar contribui la haosul din sistem, având în vedere problemele majore cu care se confruntă sistemul.

Sursa: https://ro.sputnik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *