Efectele dezastruoase ale guvernării PNL se fac simţite şi la Giurgiu, iar situaţia în care ne aflăm este una foarte gravă!

Astfel, din cauza Guvernului PNL vor fi oprite investiţiile în judeţul nostru! Vorbim despre lucrări de #infrastructură rutieră şi nu numai, despre lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, proiecte europene sau cele derulate prin Compania Naţională de Investiţii.

Şi asta, deoarece Giurgiu a primit un #buget foarte mic pentru anul 2020, faţă de cel din 2019, când #PSD era la guvernare.

Mari probleme vor fi şi în ceea ce priveşte plata #salariilor celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Banii alocaţi ajung doar până în luna mai. Totodată, la Spitalul Judeţean Giurgiu există riscul ca agentul termic să nu mai fie furnizat, iar pacienţii şi cadrele medicale ar putea să rămână în frig! Şi proiectul privind reabilitarea şi modernizarea SJU Giurgiu, derulat prin CNI, este în pericol de a fi sistat!

De asemenea, Primăria municipiului Giurgiu are mari probleme, tot din cauza sumelor foarte mici primite de la Guvernul Orban.
Nu mai sunt bani pentru noi dosare privind asistenţii persoanelor cu handicap şi vor apărea întârzieri la plata salariilor pentru cei care sunt în sistem. Nici în municipiu nu mai sunt bani pentru investiţii! Vor fi afectate, ca în tot judeţul, şi proiectele cu fonduri europene, dar şi cele finanţate din bugetul propriu. De asemenea, angajaţii Primăriei Giurgiu nu vor mai primi tichete de vacanţă.

În tot acest timp, în loc să caute #soluţii pentru plata pensiilor la timp, pentru alocaţiile copiilor, pentru salariile medicilor şi dascălilor, pentru #dezvoltare şi investiţii, pentru ca #România să funcţioneze, pe cei de la PNL îi preocupă doar alegerile anticipate şi cele în două tururi pentru primari.

Niculae Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *