Elena Ceaușescu, maestră în complicități. Cum a mușamalizat un avort pentru a-și atinge obiectivul

Elena Ceaușescu era foarte cunoscută și pentru faptul că știa cum să iasă cu bine din orice situație care îi putea strica imaginea. Aceasta folosea planuri și informații bine puse la punct, ajungând chiar să mușamalizeze avorturi, mai ales atunci când voia să își atingă obiectivele. Din informațiile obținute la mult timp după revoluție, s-a aflat la ce soluții apela soția lui Nicolae Ceaușescu pentru a scăpa de oamenii pe care nu îi mai voia prin preajmă.

Elena Ceaușescu făcea orice pentru a-și atinge scopul

Încă din primele momente în care Elena și Nicolae Ceaușescu au urcat la putere, aceștia au fost venerați de către poporul român. Elena Ceaușescu era cunoscută pe atunci drept una dintre cele mai puternice femei ale României. Aceasta avea o autoritate mare asupra soțului său și îl manevra în așa fel încât să ia deciziile care îi conveneau.

Deși putea să scoată pe oricine din poziții importante în stat, Elena Ceaușescu s-a confruntat și cu o problemă mai puțin ușoară de rezolvat. În general, cei doi conducători ai României puteau să alunge pe cineva din funcții importante doar printr-un semn cu mână, însă au fost momente când lucrurile nu erau chiar așa de ușoare.

Elena a avut mari bătăi de cap cu o coafeză angajată la reședința din Cartierul Primăverii. Locotenent-colonelului, Dumitru Burlan a dezvăluit prin ce complicații trecea aceasta pentru a da afară oamenii care stăteau în astfel de poziții ani buni. Dumitru Bălan știa foarte bine aceste lucrurile care se petreceau în viața cuplului prezidențial, deoarece avea misiunea de a supraveghea personalul angajat.

Elena Ceaușescu, maestră în complicități. Cum a mușamalizat un avort pentru a-și atinge obiectivul

Elena Ceaușescu, maestră în complicități. Cum a mușamalizat un avort pentru a-și atinge obiectivul

S-a folosit de un avort pentru a-și atinge obiectivul

Doamna Ciobanu Polixenia, o coafeză care a rezistat timp de 10 ani sub conducerea Elenei Ceaușescu, a fost luată în vizor de aceasta. Soția lui Nicolae Ceaușescu se săturase de ea și a cerut șefului de Direcție să caute un pretext, prin care aceasta să fie dată afară. Din fericire pentru Lenuța, în aceea perioadă fiica acestei doamne a rămas gravidă, iar astfel a căutat să facă un avort ilegal.

Pentru că Elena Ceaușescu a aflat această informație, a fost de acord ca fiica coafezei să facă avort. Așadar, Elena i-a promis doamnei Polixenia că va mușamaliza avortul, dar cu condiția ca aceasta să nu mai lucreze în cadrul președintelui. În așa fel, Elena și-a atins scopul și a fost văzută ca o ”salvatoare”.

„Îmi aduc aminte de doamna Ciobanu Polixenia, coafeză, care rezista de peste 10 ani în suita “tovarăşei Elena” încât, la un moment dat, “tovarăşa” s-a săturat de ea şi a cerut şefului de Direcţie să caute un pretext pentru a o schimba, fără a părea că schimbarea este iniţiativa ei. S-a întâmplat ca în acea perioadă, fiica acesteia să rămână gravidă, iar Polixenia a contactat o doctoriţă care locuia în cartierul Berceni, pentru a-i face în mod ilegal un chiuretaj.

I s-a raportat imediat “tovarăşei Elena” cerându-i-se acordul pentru organizarea unui flagrant. “Tovarăşa” a aprobat să fie lăsată să i se facă acel chiuretaj fiicei Polixeniei, după care aceasta a fost îndepărtată. După intervenţia Miliţiei şi întocmirea procesului-verbal de constatare, Ciobanu Polixenia a apelat la “tovarăşa Elena” cerându-i protecţie.
“Tovarăşa Elena” i-a promis că o să intervină pentru a muşamaliza lu­cru­rile, dar că Polixenia nu va mai putea să lucreze la preşedinte. “Tovarăşa” nu numai că şi-a atins sco­pul îndepăr­tând-o pe Polixenia, dar a apărut şi ca “o mamă bună”.”, scrie în ”Adevăruri nespuse despre Nicolae Ceaușescu”, carte apărută în 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *