Eurodeputatul Mircea Hava a fost ales, astăzi, 26 septembrie, vicepreședinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Canada.

Sunt onorat să vă spun că astăzi, 26 septembrie 2019, am fost ales, prin vot, să reprezint Parlamentul European din funcția de Vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Canada. Un parteneriat pe care secolele l-au validat. Adus, acum, la nivelul secolului 21, continuat, azi, cu tot mai puține compromisuri si tot mai multe avantaje, având cadrul a două documente de cooperare foarte importante: Acordul economic și comercial cuprinzător (CETA) și Acordul pentru un parteneriat strategic. E o provocare pe care sunt determinat să o duc la bun sfârșit, în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute și dinamice delegații din Parlamentul European.

72 miliarde de euro este dimensiunea schimburilor comerciale din 2018, dintre UE și Canada. Responsabilitate acestei delegații implică, însă, și alte priorități: o legătură mai trainică și mai directă între comunitățile pe care le reprezentăm în Europa și cele canadiene. Azi, sunt peste 50 de localități și provincii canadiene înfrățite cu comunitati din UE. Intenționez să dăm dovadă de și mai mult entuziasm, prin programe de înfrățire, proiecte educaționale și culturale, precum și de un schimb de practici în domeniul administrativ. De asemenea, rămânem fideli interesului maxim acordat unor domenii esențiale, cum ar fi cooperarea în domeniul schimbărilor climatice dar și a politicii migranților.

Ca membru al Parlamentului European, apreciez că orice parteneriat cu Canada rămâne de importanță majoră, atâta timp cât are o finalitate benefică pentru membrii fiecărei comunități vizate de proiecte comune. Le mulțumesc pentru susținere și prezență colegilor mei Siegfried Muresan și Dan Motreanu și, în egală măsură, pentru votul prin aclamare, tuturor europarlamentarilor prezenți. De asemenea, gratitudine colegilor mei din Delegație, respectiv doamnei Președinte, Stéphanie Yon-Courtin (Renew) și Prim-vicepreședintelui Javier Moreno Sanchez(S&D).Mircea Hava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *