EXCLUSIV/CINE ESTE, CU ADEVĂRAT, RÎCIU VALENTIN, CONSILIERUL MINISTRULUI CARMEN DAN?

Undeva în anul 2010, Sindicatul național al polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) se scindase în 2 tabere: tabăra „șefului” Gruia Marin și tabăra contestaorului lui Gruia Marin, Dumitru Coarnă. Rîciu Valentin făcea parte din tabăra celor care-l susțineau pe Gruia Marin… chiar „tranzacționa”, într-o perioadă de timp, cu Alexandru Firicel (actual șef Departament Investigații al ziarului Incisiv de Prahova) o eventuală înființare a unui nou sindicat din Poliție… „tranzacție” rămasă doar la nivel de proiect.

În timp, lucrurile au evoluat: Alexandru Firicel a fost destituit de „gangsterii cu epoleți” cu M.A.I. și poliție fiindcă i-a deranjat prea tare (destituire la care și-au adus aportul, din plin, Păscuț Emil, pensionarul M.A.I. care conduce din umbră sindicatul „Diamantul” dar, mai ales, Gruia Marin – o slugă a M.A.I.-ului care are relații de prietenie cu Păscuț – soția lui Gruia Marin este și avocat de profesie iar Păscuț o apreciază foarte mult).

Undeva la finele lui 2016 (după moartea polițistului Gigină), Rîciu Valentin s-a hotărât să treacă „în tabăra adversă”, la sindicatul „Diamantul”. Bineânțeles că, pentru această trecere era nevoie și de „compromisuri”: informații din intreriorul SNPPC, „bălăcăreală feisbucală” cu adversarii sindicatului „Diamantul” ș.a. acțiuni care să-l încurajeze pe Păscuț să îl accepte în interiorul liderilor SPR „Diamantul”.

Trebuie specificat că o foarte lungă perioadă de timp, Rîciu Valentin a fost liderul SNPPC la Brigada de Poliție Rutieră… unde, dealtfel, îl și cunoștea pe Stan Eugen, „polițistul trimis în judecată pentru pedofilie și hărțuire”… dar, pentru că „în curtea internă” nu se observă abaterile de la Lege, bineînțeles că nici Rîciu nu a observat porecla lui Stan Eugen: „pedofilul”. Să mai spunem că, potrivit statutului polițistului și al funcționarului public (că art.54 Constituție nici un funcționar, aproape, nu îl cunoaște) avea obligația Rîciu (ca dealtfel, orice alt angajat M.A.I. să aducă la cunoștința superiorilor „cazul pedoficlului de la BPR”)? iar dacă nu se soluționa acest caz, să aplice legea 571/2004 a avertizorului public? Ce rost are, doar M.A.I.-ul este un „vatican închis” în care fărădelegea este lege…

În fine, Rîciu Valentin era o persoană „cu relații” și „cu posibilități” care nu se dădea înapoi de la „o mică atenție” atunci când interesele mai mari o cereau. Astfel că, atât Emil Păscuț cât și Alexandru Firicel au primit: un carton cu ouă din „bătătura” lui Rîciu, produse de carmangerie… având un salariu lunar de 250 lei/lună, Alexandru Firicel a mai beneficiat și de niște bonuri valorice de la Rîciu, exclusiv cu acordul și aportul lui Emil Păscuț… un total de 500 RON (în decursul a 2-3 luni), să zicem? Dacă greșim, îi rugăm pe cei abilitați să ne corecteze (noi postăm conversația dintre Alexandru Firicel și Valentin Rîciu, ca să nu existe vreun dubiu).

De fapt, Rîciu era „fascinat” de faptul că Alexandru Firicel își continua munca sindicală chiar și după ce fusese aruncat de „petardele cu epoleți” din M.A.I. (vă reamintim că Alexandru Firicel continuă să se judece, fără sprijinul nimănui, cu M.A.I. și Poliția) pentru a fii reintegrat în M.A.I. și Poliție… și, nu înțelegea prea bine cum un om „își pune dosul la bătaie” pentru alții, fără a cere nimic în schimb. Dar, aceste detalii le vor aprecia ceilalți, nu considerăm că fac obiectul prezentului articol.

Ei bine, în urma unui „like” a ministrului Carmen Dan de pe rețeaua de socializare faceBook, Rîciu a fost cooptat în cabinetul ministrului Carmen Dan. La acea vreme Rîciu „era în șucăr” cu Coarnă (actualul șef al SNPPC). În fine, se „porcăiau” în spațiul public… treaba lor. „Diamantul” era suprem. Laude, ode ș.a. la adresa sindicatului și a lui Păscuț. După ce a fost cooptat în cabinetul ministrului, relația dintre Rîciu și „Diamantul” a fost una distantă… deh, nu-i permitea funcția… Apoi, ca să scape de Rîciu, Coarnă (prin „aghiontanți”) i-ar fii făcut trei plângeri penale (adevărate substraturi nu se cunosc… prea devreme. Rămâne să o stabilească Istoria, Justiția). În urma acestor plângeri, Rîciu a demisionat din funcția de consilier și a revenit la Brigada Rutieră a DGPMB. Procurorul de caz a stabilit că așa-zisele fapte penale imputate lui Rîciu nu aveau sustenabilitate în Codul penal și a clasat dsoarele. Bineânțeles că Râciu a fost susținut de angajați M.A.I. (cu precădere polițiști) pe toată durata cercetărilor… chiar a fost apostrofat de internauți că „a cedat prea ușor” și a renunțat la funcția de consilier al ministrului Carmen DAN în condițiile în care drepturile polițiștilor, angajaților M.A.I., sunt încălcate… iar el era văzut, deja ca un „apostol”.

Odată reîntors în funcția de „consilier al ministrului” pentru relația cu sindicatele (dialogul social), în aplauzele mulțimii internaute, Rîciu s-a apucat să-i conteste pe toți cei care nu erau în asentimentul M.A.I…. adică, sindicatul „Diamantul” în principal (la acea vreme Emil Păscuț, Cioca Dumitru, Matei Lucian și Alexandru Firicel în principal le creau mari probleme „petardelor” cu epoleți din structurile suport și conducerea M.A.I.-ului respectiv Poliției). Astel, a reușit să își atragă oprobriul angajaților M.A.I.

       Evoluția în timp a confirmat faptul că Rîciu Valentin (consilier al ministrului M.A.I.) este o persoană cu mai multe fețe, dispusă să „strângă mâna dușmanului Coarnă” și să încalce orice Lege și „acord de prietenie” pentru a se menține în actuala funcție. Astfel că, în urma dezvăluirilor repetate ale ziarului Incisiv de Prahova cu privire la sindicatul „Diamantul” (mai ales articolul și solicitarea noastră : https://www.incisivdeprahova.ro/2018/07/21/exclusivincisiv-de-prahova-solicita-public-m-ului-sa-suspende-orice-dialog-cu-sindicatul-diamantulprobe/) din 21 iulie 2018, același Rîciu Valentin susține că pentru M.A.I. este foarte important ca organizațiile sindicale care corup/sunt coruptibile să stea la masă cu reprezentanții M.A.I..

       Mai exact, M.A.I.-ul are nevoie de același tipar de „lichea” precum cele din birouri și la masa negocierilor pentru ca angajații „din stradă”/„din frontieră” să nu își obțină drepturile (a se observa adresa lui Răciu înregistrată la M.A.I. sub nr.-ul.1325520/02.08.2018.

De fapt, această adresă a M.A.I.-ului semnată de Rîciu Valentin în care se invocă „nevinovăția persoanei” evidențiază nu doar faptul că sindicatul „Diaamntul” a devenit „un partener de nădejde al ilegalităților din M.A.I. în încălcarea drepturilor și libertăților propriilor angajați” ci, mai ales susținerea corupției din M.A.I. (vă reamintim faptul că Alexandru Firicel a refuzat să accepte șpaga lui Păscuț și a celorlalți „diamantini” constând în plata onorariilor căre avocați în cauzele care privesc destituirea acestuia din M.A.I. și Poliție respectiv suma de 6.000 RON/3 luni fără să facă nimic, cu condiția să nu vorbească despre ilegalitățile din organizația „Diamantul”).

       CONCLUZIE:

M.A.I.-ul este o instituție în putrefacție din cauza bolii, a cancerului corupției… iar sindicatele o ajută să „reziste” prin indivizii certați cu Legea dar mari consumatori de șpăgi, interesul personal („Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie – Dar cu umilință, lanțul îl înconvoaie spunea Daniil Sihastrul). Prin scrisoarea lui Rîciu acesta ne-a confirmat că M.A.I.-ul este dispus la orice subversiune pentru a-i anihila pe contestatorii săi și a-și menține sistemul corupt, ilegal exclusiv în favoarea unor grupări de crimă organizată din interior și a partidelor politice. (Sava N.).

Sursa:INCISIV DE PRAHOVA, Multumim partenerilor media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *