EXCLUSIV/ ACEASTA DOAMNA ESTE IN FUNCTIE, ESTE JUDECATOR, ANCHETEAZA SI ARESTEAZA IN CONTINUARE
CONTRADICȚIILE LEGII
România (oricât de mult am dori să credem și să visăm) nu este un stat de drept așa cum „ne minte” articolul 1 din Constituție. De fapt, România postdecembristă este cu mult mai decăzută în anul 2018 față de perioada pașoptistă, o țară în care Constituția și legea sunt, cel mult, „hârtie igienică”.
Spunem asta întrucât în anul de grație 2018 foștii securiști și colaboratori ai securității ne conduc fățiș destinele și ne fac actul de Justiție așa cum este și cazul judecătoarei de drepturi și libertăți din cadrul Secției Penale a Tribunalului Prahova, Trandafirescu Zinica.
Prin Decizia 955/2014 Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Contencios, Administrativ și Fiscal a constatat că judecătoarea Trandafirescu Zinica a fost ofițer activ al securității. De fapt, chiar și întimata Trandafirescu Zinica a recunoscut în fața instanței de judecată că a fost absolventă a primei promoții de femei-ofițer specializat în contraspionaj economic, iar în momentul absolvirii i-a fost dat spre instrumentare dosarul de obiectiv Fabrica de confecții „Dorobanțu” din Ploiești.
În consecință, Înalta Curte a constatat prin Decizia 955/2014 că întimata Trandafirescu Zinica a fost lucrător al securității.
Și în prezent cadrul legal este ilegal…
Statutul magistraților aprobat prin Legea nr.303/2004 (în vigoare și în prezent) face referire la legea 187/1999 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea securității ca poliție politică, în prezent abrogată de OUG nr.24/2008… Adică, o „lege nouă” care își bazează „verificările” pe prevederi abrogate…
Constatarea calității de colaborator/lucrător al securității, până la urmă nu are niciun efect negativ asupra „persoanelor sensibile” care își continuă nestingherite activitățile securistoide în instituțiile actuale ale statului. Chiar și OUG nr.24/2008 a fost, până la urmă, emisă de vechea transformată în „nuova securidada” respectiv progeniturile fostei securități: actualul șef al Senatului (Călin-Popescu Tăriceanu), Cătălin Predoiu, Paul Păcuraru și Varujan Vosganian.
Spunem asta fiindcă, deși OUG nr.24/2008 prevede necesitatea informării publice cu privire la constatarea calității de „fost securist” a politicienilor respectiv agenților statului român prin publicarea în Monitorul Oficial partea I (art. 3[1] și art.4 alin.(4)[2]din OUG nr.24/2008), la articolul 12[3] aceiași politicieni „se sucesc” și susțin că hotărârile irevocabile se publică în partea a III-a a Monitorului Oficial… adică, fiecare face ce și cum vrea: ai „boală” pe cineva, îi publici hotărârea irevocabilă de constatare a calității de „securist” sau, dacă vrei să îl menții ascuns în continuare într-o funcție de „agent al statului” sau politică publici hotărârea în partea a III-a a Monitorului Oficial și „mergem pe burtă”… așa cum s-a întâmplat în cazul judecătoarei Trandafirescu ce este încă protejată de „gașca securiștilor” care conduc România și, implicit, instituțiile statului.
De aceea este imperios necesară intervenția urgentă a Curții Constituționale asupra OUG nr.24/2008 pentru ca persoanele ce au fost „deconspirate” de instanța de judecată prin hotărâre irevocabilă ca și „securist” să fie aduse de îndată la cunoștință publicului prin publicarea în M.O. partea I dar și sancționarea „securistului”… căci, în prezent, degeaba constată Înalta Curte calitatea de „securist„ a unui agent al statului căci acesta își desfășoară nestingherit activitatea, practicând aceasta aceleași modalități „inchizitorii” de pe timpul „lu’ împușcatul” .
N.R. Păi ce încredere să mai avem în actul de Justiție, partidele politice, instituțiile statului „de drept” România în condițiile în care persoanele declarate de instanțe ca fiind „securiști” (respectiv progeniturile „securiștilor”) fac, la propriu, Legea? (Ec Adrian Radu).
Cititi si va cruciti: un judecator in functie de drepturi si libertati care a facut politie politica
[1] Art. 3. – Pentru a asigura dreptul de acces la informații de interes public, orice cetățean român, cu domiciliul în țară sau în străinătate, precum și presa scrisă și audiovizuală, partidele politice, organizațiile neguvernamentale legal constituite, autoritățile și instituțiile publice au dreptul de a fi informate, la cerere, în legătură cu calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia, în sensul prezentei ordonanțe de urgență, a candidaților la alegerile prezidențiale, generale, locale și pentru Parlamentul European, precum și a persoanelor care ocupă următoarele demnități sau funcții: […]
[2] Art.4 alin.(4) Acțiunea în constatarea calității de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia ori contestația împotriva adeverinței prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) și art. 9 se introduce în cel mult 48 de ore de la aprobarea notei de constatare, respectiv de la publicarea pe internet a adeverinței, la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceasta se pronunță în 48 de ore. Hotărârea instanței se atacă cu recurs în 24 de ore, recursul soluționându-se în 48 de ore de Completul de 9 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Hotărârea instanței, rămasă irevocabilă, se publică de îndată în Monitorul Oficial al României, Partea I.
[3] Art. 12. (1) Hotărârea judecătorească irevocabilă se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, și se pune la dispoziția mijloacelor de informare în masă de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. (2) Publicarea se face cu respectarea confidențialității informațiilor privind terțele persoane.