Exclusiv: Final de drum parlamentar pentru liberalul Victor Paul Dobre

Cariera de parlamentar a liberalului Victor Paul Dobre se oprește la patru mandate, după ce organizația județeană a PNL Galați nu l-a mai desemnat să candideze la alegerile din 6 decembrie 2020.    

Fostul secretar de stat din Ministerul Administrației și Internelor anunțase, inițial, că va candida la alegerile interne din cadrul partidului pentru prima poziție la Camera Deputaților. Pentru acest post, membrii biroului politic ar fi trebuit să aleagă aseară între el și actualul președinte al PNL Galați, senatorul George Stângă, cel care l-a detronat în urmă cu trei ani pe Dobre de la conducerea filialei.  

Fără vreo explicație, simțind poate că va pierde încă o dată în fața lui Stângă, Dobre a decis să abandoneze competiția. În acest context, principalele propuneri făcute de liberalii gălățeni pentru alegerile parlamentare sunt următoarele:

La Senat, primele poziții sunt ocupate de George Scarlat (fost deputat de Galați, în prezent secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale) și de Constantin Zamfir (primar în comuna Barcea, la al treilea mandat).

La Camera Deputaților, primele poziții sunt ocupate de George Stângă (senator, președintele filialei județene a PNL Galați), Onuț Atanasiu (inspector general la Inspectoratul Școlar al Județului Galați) și Alexandru Șerban (președintele filialei municipale a PNL Galați, director al Administrației Portuare a Dunării Maritime).

L-am întrebat pe Victor Paul Dobre care este motivul pentru care nu și-a mai susținut candidatura. Din păcate, nu ne-a oferit un răspuns.

Membru al PNL din 1991, Victor Paul Dobre a fost președinte al organizației județene în perioada 1998 – 2017, prefect de Galați (1996 – 2000), vicepreședinte al Consiliului Județului Galați (204 – 2005) și deputat, timp de patru mandate.  

Liberalul gălățean nu este singurul politician care nu mai prinde un nou mandat parlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *